Ligaši bojkotovali sednicu Skupštine grada jer Irinej dobija Novembarsku povelju

Skupština grada izabrala je danas dobitnike Oktobarske nagrade i Novembarske povelje uz podršku opozicionara iz Srpske radikalne stranke i Demokratske stranke Srbije, ali uz protivljenje vladajuće članice Lige socijaldemokrata Vojvodine, koja je bojkotovala sednicu, jer se nisu složili da episkop bački Irinej dobije gradsko priznanje.
Ligaši bojkotovali sednicu Skupštine grada jer Irinej dobija Novembarsku povelju
Foto: 021.rs
Osim Irineja, koji je dobio Novembarsku povelju, ovo gradsko priznanje je jednoglasno dodeljeno Medicinskom fakultetu i Gradskoj biblioteci, a Oktobarska nagrada direktoru Arhiva Vojvodine dr Nebojši Kuzmanoviću, volonterima i volonterkama Novog Sada i Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine. 
 
Jedina koja je izašla za govornicu, osim člana komisije za dodelu priznanja koji je zvanično pročitao kandidate, jeste odbornica SRS Snežana Mušicki. Ona je rekla da će podržati predloge, "posebno episkopa bačkog Irineja, zato što se bori za pravoslavlje", dodajući i da je "vladika na meti napada pojedinih medija zadnjih dana". 
 
Nasuprot tome, u sali nisu bila tri odbornika LSV-a, člana vladajuće koalicije. Šef njihove odborničke grupe Robert Kolar je ispred sale naveo da neće ni ući u salu, jer se protive dodeli Novembarske povelje Irineju Buloviću.
 
"Analiziranjem propozicija za dodelu ove nagrade jasno je da izmeštanje Zmajevih igara zbog dečje graje ispod prozora nije doprinos stvaralaštvu, da nalaganje ženama da rađaju nije doprinos ravnopravnosti, da pretnja mrtvačkim zvonima organizatorima manifestacija Kobasicijada ili Pihtijada nije doprinos privrednom razvoju, niti razvoju zajedništva, da podrška masovnim okupljanjima prilikom verskih obreda u vreme pandemije i vanrednog stanja nije doprinos zdravstvenoj zaštiti ni spasavanju ljudskih života, da Bulovićev odnos prema seksualnom opredeljenju pojedinca, kao i, uostalom, svi njegovi postupci, nisu doprinos negovanju demokratskih tradicija, niti razvoju grada Novog Sada. Naprotiv. A to su propozicije", naveo je Kolar.
 
Prema njegovim rečima, zbog ovih i zbog mnogih drugih razloga, dodela ove nagrade za LSV nije prihvatljiva.
 
Gradska priznanja će biti uručena dobitnicima na Svečanoj akademiji u petak, 23. oktobra, na Dan oslobođenja grada od fašizma.
  • sns-radikali moraju

    20.10.2020 07:19
    popovima pod mantiju !!!!!!
    vucic se uvukao svima........pa mora da se dodvori i krajnjim desnicarima !
  • Bivši ligaš

    20.10.2020 03:18
    Emil
    LJIGAši, sram vas bilo!
  • Pera

    20.10.2020 01:33
    Judejska farsa za budale.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti