Crkvena opština demantovala Čobana: Turisti nisu ni planirali da ulaze u hramove

Srpska pravoslavna Crkvena opština novosadska demantovala je vlasnika Color Press Grupe Roberta Čobana i njegove tvrdnje da je učesnicima projekta "Novi Sad za početnike", koji su obilazili novosadske crkve i hramove, onemogućen ulaz u crkvene objekte, "zbog zabrane vladike Irineja".
Crkvena opština demantovala Čobana: Turisti nisu ni planirali da ulaze u hramove
Foto: 021.rs
Kako poručuju u Crkvenoj opštini novosadskoj, "reč je o grubom obmanjivanju javnosti", jer se upravo crkvena opština, a ne Eparhija bačka ili episkop Irinej, obratila pismom kompaniji Color Media Communications i obavestila ih da planirane aktivnosti posete hramovima kroz njihov projekat "Novi Sad za početnike" ne mogu da realizuju bez prethodnog obaveštenja i dogovora sa nadležnom Crkvenom opštinom i upravama hramova.
 
"U istom dopisu je istaknuta i činjenica da zbog sve učestalijih kleveta direktora i vlasnika ove kompanije na račun Srpske pravoslavne crkve i njenog odnosa prema sopstvenoj duhovnoj, istorijskoj i kulturnoj baštini, Crkvena opština novosadska ne želi da bude deo takvog projekta", navodi se.
 
Ubrzo je stigao i odgovor iz Čobanove kompanije.
 
"Кompanija Color Media Communications je brzo odgovorila kratkim elektronskim pismom ističući da 'nije ni planirano da turistička tura ulazi u hramove, zbog epidemiološke situacije, te je to razlog zbog kog nisu tražili dozvolu'. Ipak, sutradan, 17. oktobra 2020. godine, vlasnik i direktor navedene kompanije, zanemarujući sopstveni dopis, i portal Nova.rs su svesno i zlonamerno dezinformisali javnost i po ko zna koji put oklevetali Srpsku pravoslavnu crkvu, odnosno jednog od njenih najuglednijih arhijereja, i time još jasnije potvrdili da im nije stalo do istine", piše u demantiju Crkvene opštine novosadske, objavljujući i mejl u kojem se navodi da poseta crkvama nije ni planirana.
 
Dodaju i da se episkop bački Irinej nije bavio ovim pitanjem, te da je epidemiološka situacija bila glavni i jedini razlog zbog kojeg su turisti Color Media Communications ostali izvan hramova. Kako dodaju, hramovi su uvek bili i biće podjednako otvoreni za sve ljude dobre volje, bez obzira na njihovu konfesionalnu ili nacionalnu pripadnost. 
  • PurgerNS

    20.10.2020 00:00
    Čoban je Vulinov gazda
    A mama Mira im je obojici mentor i mecena
  • Lala

    19.10.2020 19:14
    Sramota
    Nije moguće da niko ko spomene ovog "julovića" nevalja,samo je on ispravan. Trebalo bi i on sam da se zamisli ako uopšte ima savesti ,jel tol'ko je izazvao negativnih stvari da to ispravan čovek ne može ni da zamisli.
  • Gramzi - Bagins

    19.10.2020 17:52
    Ako je episkop bački Irinej jedan od najuglednijih arhijereja SPC, strah me i da zamislim kakvi su ostali!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti