Mirović: Nisam dozvolio da me predlože za počasnog građanina Sremskih Karlovaca, neozbiljno ponašanje odbornika

Nisam dao svoju saglasnost odborniku SPS-a u Sremskim Karlovcima Žarku Dimiću da me predloži za počasnog građanina te opštine, rekao je pokrajinski premijer Igor Mirović.
Mirović: Nisam dozvolio da me predlože za počasnog građanina Sremskih Karlovaca, neozbiljno ponašanje odbornika
Foto: 021.rs
"Razlozi koji su ga na to naveli, kako je obrazloženo u predlogu, nisu dovoljni da bih dobio jedno tako značajno priznanje. Uvek sam se, tokom svog političkog delovanja, suprotstavljao političarima koji se nameću i nezasluženo ističu radi trenutne slave i nagrade. Ponašanje odbornika svih političkih stranaka u Sremskim Karlovcima, a posebno rukovodstva opštine, koji nisu dobili moju saglasnost za taj predlog, i koji su, želeli to ili ne, zloupotrebili moje ime, smatram neozbiljnim i neodgovornim", naveo je Mirović.
 
I dodao da će nastaviti da radi u korist Sremskih Karlovaca i njegovih stanovnika "jer je to moj posao, koji ne podrazumeva nagrade".
 
Predlog da se pokrajinski premijer Igor Mirović proglasi za počasnog građanina Sremskih Karlovaca odbijen je na sednici Komisije za obeležavanje praznika i dodelu priznanja. Predlog da Mirović ponese ovu titulu podneo je Žarko Dimić u ime Kulturnog centra "Karlovačka umetnička radionica".
 
Kao obrazloženje je naveo da je Igor Mirović političar, ali i darovit pesnik, ali i da je pomogao mnogim značajnim projektima na teritoriji opštine. Sedmočlana Komisija, sačinjena uglavnom od članova Srpske napredne stranke, čiji je član i sam Mirović, odbila je ovaj predlog zbog navodnih formalnih nedostataka.
  • Isidora Gakovic

    21.10.2020 21:19
    Mislim da nema osnova da se istice osoba koja se sumnjici za kriminalna dela.
  • Jadranka Kalaba

    21.10.2020 21:15
    Cega se pametan stidi budala s
    Cega se pametan stidi, budala se tim ponosi...
  • LIMAN2

    20.10.2020 20:34
    LIČNO SAM POSLAO SVOG ŠOFERA
    Da,odbijepredlog o mojoj nominaciji za nagradu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti