FOTO, VIDEO: Novi Sad i dalje čeka da se reši slučaj napuštene nedovršene zgrade u centru grada

Više od godinu dana od formiranja Radne grupe za rešavanje slučaja nedovršene zgrade u Pašićevoj 19, u centru grada, novosadska vlast i dalje čeka Geodetski zavod da uradi svoj deo posla, saznaje 021.rs.
FOTO, VIDEO: Novi Sad i dalje čeka da se reši slučaj napuštene nedovršene zgrade u centru grada
Foto: 021.rs

U Gradskoj kući su naveli da je Radna grupa, koja se bavila rešavanjem problema u vezi sa ovim objektom u Pašićevoj ulici, dostavila gradonačelniku Milošu Vučeviću predlog na koji način može da se reši problem. Međutim, koje je to rešenje predloženo, nije poznato.

Za 021.rs naveli su da predlog ne može da se realizuje jer traju upravni postupci pred Republičkim geodetskim zavodom.
 
"Trenutno su u toku dva upravna postupka pred Republičkim geodetskim zavodom koji sprečavaju Grad da uradi bilo šta od onoga što je Radna grupa predložila dok se ti upravni postupci pravosnažno ne okončaju. Napominjemo i da je Grad uputio molbu Zavodu za preferentno rešavanje postupka koji se vodi pred pomenutim Zavodom, a sve u cilju rešavanja ovog višedecenijskog problema", kažu u Gradu.
 

Podsetimo da se na završetak zgrade u Pašićevoj 19 čeka od 1994. godine i nesuđeno sedište Zavoda za zaštitu spomenika kulture Novog Sada nikada nije dovršeno zbog toga što je prvobitni izvođač stao sa radovima. Isto to je učinio i sledeći izvođač radova, a problem su bili i imovinsko-pravni odnosi koji ni do danas nisu rešeni. Više o ovom nedovršenoj kući na OVOM LINKU.

Sadržaj je podržan od strane organizacije The European Endowment for Democracy (EED).

  • ime vojinovic

    21.10.2020 18:27
    komentar
    ...koliko je samo nedovrsenih...i zapustenih objekata u gradu...sramota za gradonacelnika i pratece mu osobe...o ulicama u samom centru , i sirem centru grada tek posebno treba diskutovati, i konacno resavati katastrofalno sramotnu sliku i priliku srpske vlasti...neki buduci posetioci, turisti, setace ulicama ovog buduceg grada kulture...kako izgledaju te ulice? da li gradonacelnik i urbanisti i arhitekte zavoda za "izgradnju"grada zive u Novom Sadu...da li su oni ikada prosetali ovim gradom...????!!!!....
  • Natasa

    21.10.2020 16:00
    Vucevic
    Danas je vucevic imao konferenciju za stampu uzivo ! Zasto niste izasli i pitali otvoreno i jasno rekli sve sto znate?
    A ne skrabotinevi pisanija svaki dan
  • Malenica

    21.10.2020 13:04
    Zna se!
    Zna se cija je to zgrada i ko je bio na celu za zastitu spomenika kulture kada je srusen stari objekat i foxboljena gradnja. Ista ta osoba je skinula zastitu sa preko 200 spomenika kulture.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti