Vučević: Očekujem da milicajcima bude omogućeno da zatvaraju novosadske lokale koji ne poštuju mere

Epidemiloška situacija u Novom Sadu je pogoršana i u prethodna dva dana je kod više od 40 osoba konstatovano prisustvo korona virusa.
Vučević: Očekujem da milicajcima bude omogućeno da zatvaraju novosadske lokale koji ne poštuju mere
Foto: 021.rs
Gradonačelnik Miloš Vučević poručuje da se situacija pogoršala u odnosu na prethodni period. U prethodna dva dana od korona virusa je obolelo više građana nego u desetodnevnom periodu pre toga.
 
Vučević je pohvalio građane koji nose maske i pridržavaju se epidemioloških mera, ali je i ocenio da ima mnogo onih koji krše pravila i koji su se opustili. Tu najpre misli na lokale koji rade duže od dozvoljenog ili sa žurkama počinju od 17, 18 časova, puneći svoje objekte. 
 
Prema njegovim rečima, inspekcija i komunalna milicija će još više raditi i kontrolisati rad ugostitelja, mada postoji problem što ne mogu da im zabrane rad. 
 
On očekuje da Skupština Srbije, kada počne sa radom, donese izmene potrebnih zakonskih propisa koji će omogućiti komunalnoj miliciji ili inspekciji da zatvaraju lokale, jer se nekima isplati da plate kaznu od 100.000 dinara, što im je zarada od jednog ili dva stola tokom večeri.
 
"Njima se isplati, oni odu i plate kaznu. Nije poenta u tim kaznama, nego da sprečimo da se te stvari dešavaju i da možemo da zatvaramo. Treba nam tu i podrška poreske inspekcije da idu i oni u kontrole. Tu je dosta toga kompleksnog, jer se borite i da im niko ne dojavi kontrolu, jer onda budu disciplinovani. Borićemo se i mislim da država sprema promene tih delova zakona kako bi inspekcija mogla da više bude angažovana", kaže gradonačelnik.
 
On je dodao da za sada nema novih mera i da Grad prati preporuke Kriznog štaba, kao i da je u nekim gradovima situacija lošija nego u Novom Sadu.
  • Vesna

    23.10.2020 10:22
    Magacin
    Magacin je od jutra pun ljudi, naravno , bez maski.
    Stolova ima, ne zna im se broj.
    Gradonačelniče, šta vi imate da kažete o ovom lokalu???
    Leto smo jedva preživeli od živahne muzike, prijavljivali ali NIŠTA se nije promenilo.
    Ima li kraja bahatosti???
  • Ja

    22.10.2020 22:57
    Ja
    To je moglo kad je bila MILICIJA, al sad je POLICIJA. E "druže" gradonacelnice, u tome je razlika
  • milicica

    22.10.2020 22:31
    opet korupcija na kvadrat
    Al je to posao snova, vlasnik tutne u dzep i nastavi a ko nema njemu zatvore.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti