FOTO, VIDEO: Ulica Marka Miljanova sa kašnjenjem od nekoliko meseci otvorena za saobraćaj

Ulica Marka Miljanova sa novim kružnim tokom kod Kvantaške pijace, na prilazu drumsko-železničkom mostu, otvorena je danas za saobraćaj nakon kašnjenja od oko četiri meseca u odnosu na prvobitni rok.
FOTO, VIDEO: Ulica Marka Miljanova sa kašnjenjem od nekoliko meseci otvorena za saobraćaj
Foto: 021.rs

Mada je deo ove ulice od Kosovske do kružnog toka pušten u saobraćaj kao slepa ulica pre više od mesec dana, kružni tok i spoj sa Beogradskim kejom su danas svečano otvorili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i pokrajinski premijer Igor Mirović.

Ovom prilikom su podsetili da su Novi Sad i Vojvodina zajednički uložili u ove radove preko 200 miliona dinara, da zajedno rade na realizaciji drugih infrastrukturnih projekata u najvećem gradu Vojvodine, a najavili su da će i sledeće godine biti zajedničkih ulaganja.

Dodajmo i da je prilikom obilaska novootvorenog dela Marka Miljanova i kružnog toka novinarima pažnju privuklo to da je u kružnoj raskrsnici centralni krug pravljen od kaldrme, ali da se pun krug formira tako što je docrtana posebana linija.

Nadležni iz Uprave za građevinsko zemljište i investicije su naveli da je to tako previđeno prema projektu i da nije napravljena greška prilikom pravljenja kruga.

Koji su radovi urađeni

Na deonici od Ulice Đorđa Rajkovića do kružnog toka, u dužini od 400m, izgrađen je kolovoz širine šest metara, od kružne raskrsnice do Beogradskog keja, u dužini od 100 metara, izgrađen je kolovoz bulevarskog tipa, dve kolovozne sa po dve saobraćajne trake po smeru.

Ulica je dobila 136 parking mesta, obostrane pešačke staze, biciklističku stazu i 59 stubova nove rasvete, a izgrađeni su i kanalizaciona mreža i toplovod. Postojeće zelenilo u Ulici Marka Miljanova je očuvano u najvećoj mogućoj meri, a završen je projekat za pejzažno uređenje i ishodovana je građevinska dozvola.

Realizacijom investicije povezane su tri značajne saobraćajnice - Beogradski kej, Venizelisova i Kosovska ulica, a ponovo je uspostavljena veza tranzitnog pravca od Zrenjaninskog puta i Luke Novi Sad, preko Keja do Žeželjevog mosta.

Reč je o zajedničkoj investiciji Grada i Pokrajine koja je vredna 205 miliona dinara. 

  • Dj Oni

    25.10.2020 10:29
    @Mali Radojica
    Nije progutao političar ali zato je narod...i to više puta.

  • Mali Radojica

    24.10.2020 20:23
    Zahvalnost
    Zahvalnost kada političar otvara javnu saobraćajnicu, ista je kao zahvalnost koju osećate kada vam bankomat dozvoli da uzmete svoje pare.
    Tako bi trebalo. Samo što ja kad god vidim da nešto otvaraju pomislim: dobro je, nije progutao...
  • Dejan

    23.10.2020 07:51
    Lose saobracajno resenje
    Sada je preuska saobraćajnica i još ide na kružni tok, uskoro će ovde biti guzva do Kosovske i totalni kolaps. Trebalo je uraditi po dve trake na svakoj strani, a ne da grad rešava Galensu problem parkinga za buduću stambenu zgradu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti