Korona u dve novosadske osnovne škole

U Osnovnoj muzičkoj školi "Josip Slavenski" zabeležen je slučaj zaraze virusom korona, otkriven kod troje zaposlenih radnika, a u Osnovnoj školi "Jovan Dučić" u Petrovaradinu, kod jednog zaposlenog.
Korona u dve novosadske osnovne škole
Foto: Pixabay
 
Članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić sastala se nadležnima iz pomenutih škola koji su je informisali o aktuelnoj situaciji, kao i merama koje su sprovedene kako bi se sprečilo dalje prenošenje virusa.
 
"Obaveštena sam o prisustvu virusa korona u dve novosadske osnovne škole. Zaraženi su zaposleni koji ne rade u nastavi i nisu bili u kontaktu sa učenicima. U obe škole sprovedene su neophodne mere, oboleli su odmah izolovani, a škole su kompletno dezinfikovane. U Osnovnoj muzičkoj školi "Josip Slavenski" je već organizovana onlajn nastava", izjavila je Dina Vučinić.
 
 Ona je naglasila da sve škole i predškolske ustanove sa teritorije Grada Novog Sada imaju dovoljno zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava i da inspekcija svakodnevno kontroliše da li se u njima sprovode sve mere predostrožnosti.
 
"Apelujem na sve naše sugrađane da budu disciplinovani, da nose maske i pridržavaju se svih mera i preporuka koje donosi Krizni štab, kako bismo sprečili širenje korona virusa. Gradska uprava za obrazovanje će nastaviti da redovno obaveštava javnost o situaciji u gradskim obrazovnim ustanovama", istakla je Vučinić.
  • goran

    05.02.2021 20:58
    neistina
    ne razumem,pa kome je u interesu da se kriju podaci ,nije tačno da samo u 2 novosadske škole ima zaraze od korone,oš ivo lola ribar ima 7 zaraženih NASTAVNIKA...
  • Emilija

    24.10.2020 20:30
    Strasno
    Na Pravnom fakultetu u Kragujevcu par studenata imaju koronu, pa fakultet radi 100% uzivo i nikom nista, sve dok se ne zarazi pola fakulteta!
  • nepotpune vesti

    24.10.2020 18:35
    zarazeni
    A da vam kazem da u skolama ima i zarazene dece i kompletne porodice ....... da li biste se iznenadili?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti