Konkurs za najlepšu pesmu o vinu do 31. oktobra

Konkurs za najlepšu pesmu o vinu otvoren je do 31. oktobra, a "Mačkov dan mladog portugizera", svečanost posvećena vinu, poeziji, kulturi i ljubavi ove godine neće biti održana zbog epidemije virusa korona.
"Zbog situacije sa epidemijom, mi smo se odlučili da ipak ne organizujemo Dan mladog portigizera ove godine. Iako samog događaja u Vinskoj ulici u Irigu neće biti, pozivamo ljude da prate našu internet stranicu i naše društvene mreže gde ćemo objaviti kako će građani moći da degustiraju portugizer. Konkurs za pesmu o vinu je u toku i otvoren je do 31. oktobra. Pozivamo sve da se prepuste avanturi pisanja pesama. Nagrada je novčana, a najbolje pesme biće objavljene u posebnoj zbirci poezije koja izlazi već nekoliko godina", navodi za 021 Đurđica Jojić iz Mačkovog podruma.
 
Konkurs se realizuje u saradnji sa Srpskom čitaonicom iz Iriga, koja predstavlja najstarije čitalište na našim prostorima. Osnovana je 1842. godine i imala je veliku ulogu u očuvanju kulture i tradicije u Irigu i okolini.
 
Građani mogu poslati svoje pesme do 31. oktobra. Uslov je da tema pesme bude vino, a svi ostali detalji se mogu saznati na zvaničnoj stranici organizatora OVDE ili u Srpskoj čitaonici u Irigu (022/461-275).
 
Žiri u sastavu: Todor Bjelkić, književnik, predsenik žrija; Maja Plavšić, profesorka književnosti; Vera Novković, direktorka Srpske čitaonice, Zlatko Zrilić, Sremske novine i Đurđica Jojić iz Mačkovog podruma će odabrati tri pesme koje će biti nagrađene.  
 
Mačkov podrum je porodična vinarija iz Iriga, veoma posvećena tradicionalnim vrednostima, u kojoj danas radi šesta generacija vinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti