U Novom Sadu za nedelju dana udvostručen broj zaraženih kovidom, očekuje se pogoršanje situacije

U Novom Sadu je trenutno 246 obolelih od korone, što je dvostruko više u odnosu na pre nedelju dana, navodi Institut za javno zdravlje Vojvodine.
U Novom Sadu za nedelju dana udvostručen broj zaraženih kovidom, očekuje se pogoršanje situacije
Foto: Marija Erdelji
Ova zdravstvena ustanova dodaje da je juče (ponedeljak) u Vojvodini registrovano 86 novih slučajeva Covida-19, a da je ukupan broj obolelih u pokrajini 516. 
 
"U odnosu na prethodnu nedelju registrovan je značajan porast broja registrovanih slučajeva. Dnevni broj registrovanih slučajeva u Vojvodini kontinuirano raste od utorka, 20. oktobra te je tokom jučerašnjeg dana registrovano 86 novih slučajeva. Nepovoljna okolnost je što broj hospitalizovanih značajno raste", kažu u Institutu.
 
Dodaju i da je prisutna široka geografska rasprostranjenost i aktivnost virusa na teritoriji pokrajine, što ukazuje na veću potrebu striktnije primene mera zaštite. 
 
"Aktivni slučajevi su prisutni u 36 od 45 opština u Vojvodini. U ovom trenutku u Novom Sadu i Zrenjaninu je epidemiološka situacija nepovoljna sa tendencijom pogoršanja, dok se u ostalim gradovima i opštinama ocenjuje kao nesigurna sa tendencijom pogoršanja", kažu u Institutu.
 
Među obolelima dominira radno aktivno stanovništvo. 
 
"Nisu utvrđene promene u broju i načinu zaražavanja kod dece u odnosu na septembar. Registruju se pojedinačni slučajevi obolevanja dece školskog uzrasta, koje je povezano sa boravkom u drugim zemljama ili je do zaražavanja došlo od prethodno obolelih roditelja odnosno van škole", navode u Institutu i dodaju da još uvek nije registrovano prenošenje oboljenja među decom u školskim uslovima.
  • Katarina

    28.10.2020 13:15
    @NS
    Nemoj crkve da bi neko propustio da pomene...
  • Ns

    28.10.2020 07:51
    I dalje zurke zurke zurke... Ribarac I Magacin se ne prazne.... Crkve prepune zbog Slava... Dokle ili da sve njih pretvorio u Covid bolnice pa nek se tamo I lece....
  • S.

    27.10.2020 16:00
    " I ovi pozitivni su sve blagi slučajevi koji se ne bi ni javljali na pregled da nije korone, a bolnice su i dalje jednako prazne."

    Ovo je apsolutno netacno. Bio sam u bolnici dve nedelje i mogu da potvrdim da ima dosta teskih slucajeva kao i da se zaista povecava broj hospitalizovanih ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti