Vučević apelovao na "novosadsku disciplinu": Moramo da sačuvamo grad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je, povodom 73 nova slučaja infekcije korona virusa u protekla 24 sata, da postoji opasnosti da "brojke eksplodiraju" i da može da da dođe do "eksponencijalnog rasta koji bi ugrozio funkcionisanje grada".
Vučević apelovao na "novosadsku disciplinu": Moramo da sačuvamo grad
Foto: 021.rs
Vučević je ocenio da je juče bio vrlo težak dan za Novi Sad. Kako kaže, 73 novozaraženih osoba u Novom Sadu je podatak koji opominje da ne sme doći do opuštanja. 
 
On je u obraćanju putem društvenih mreža dodao da situacija nije izmakla kontroli, te je apelovao na građane da budu disciplinovani.
 
"Zato vas molim, apelujem na čvrstu novosadsku disciplinu, novosadsku savest, pre svega na našu solidarnost, apelujem na naše sugrađane u životnom dobu od 20 do 40 godina koji su najčešće inficirani, da vode računa o svom zdravlju i zdravlju svojih ukućana, svoje porodice, roditelja, baka i deka... Moramo zajedno da sačuvamo grad, ekonomiju grada, ne smemo da zatvaramo radnje, prodavnice, ugostiteljske objekte, moramo da sačuvamo svako radno mesto, a da bismo u tome uspeli, moramo da budemo savesni, odgovorni i disciplinovani. Molim vas da ovo shvatite kao jedan apel na zajedničku borbu kako bi Novi Sad izdržao dane i nedelje koje su pred nama, a bojim se da će period pred nama biti veoma, veoma izazovan, gotovo sam siguran u to, zato je važno da razumemo poruke državnih organa, da poštujemo sve mere", naveo je Vučević. 
 
On je dodao da će Grad Novi Sad preduzeti sve što je neophodno da bi se sačuvalo zdravlje i životi građana, ali i da bi se sačuvali ekonomija i standard svih Novosađana.
  • Veverica

    29.10.2020 17:50
    Magacin
    A da smanjiš broj stolova, Miloše, u ''Magacinu''???
    Da nam ne popuješ više!!!
  • Andrija Šrek

    29.10.2020 13:20
    !!
    Pa nemoj, Vučeviću, čoveče, to raditi !!
    Sad neki ljudi u INAT tebi neće hteti da nose maske!!
  • NV

    29.10.2020 06:28
    Valjda treba sacuvati gradjane Novog Sada,a ne grad!Sta mu to znaci sacuvati grad od kovida,oce zgrade da obole???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti