Skupština Vojvodine bira Pokrajinsku vladu, Mirović se obraća javnosti

Poslanici Skupštine Vojvodine biraju novu Pokrajinsku vladu, a na čijem čelu će ponovo biti Igor Mirović (SNS).
Skupština Vojvodine bira Pokrajinsku vladu, Mirović se obraća javnosti
Foto: 021.rs
Danas se održavaju dve sednice - na prvoj će od 10 časova biti izabrani članovi odbora koji čine skupštinu, što bi trebalo da bude završeno za oko pola sata.
 
 
Oko 11 časova bi trebalo da počne druga, ključna za danas sednica, na kojoj će biti izabrani novi pokrajinski sekretari, njihovi zamenici i, naravno, predsednik i potpredsednik Pokrajinske vlade.
 
Uoči sednice, u 10:30 časova, Mirović će se obratiti novinarima i saopštiti detalje. Novosti sa zasedanja pratite na 021.rs i na Fejsbuk stranici 021.
 
Ko su sekretari?
 
Podela "plena" trajala je sve do poslednjeg trenutka, pa će Pokrajinsku vladu činiti SNS, SDPS, SVM, DSHV, PS, ali i SPS-JS, koji je ušao u priču poslednjeg dana, nakon sastanka sa Mirovićem.
 
Poznato je da u vladi u istim foteljama ostaju sekretar za zdravstvo Zoran Gojković (SNS), sekretarka za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević (SNS), sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić (SNS), sekretarka za finansije Smiljka Jovanović (SNS), sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević (SNS) i sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić (PS).
 
Dosadašnji sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić (SNS) najverovatnije prelazi u sektor energetike, građevinarstva i saobraćaja, dok na čelo sekretarijata za privredu i turizam dolazi Nenad Ivanišević, predsednik pokrajinskog odbora SDPS.
 
Predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić (SNS) biće postavljen za sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u Pokrajinskoj vladi, a predsednik mesne zajednice Omladinski pokret, nekadašnji predsednik udruženja "Bute dobri" Dane Basta (SNS) postaje sekretar za sport i omladinu.
 
Nepoznato je ko će umesto Mihalja Njilaša (SVM) biti na čelu sekretarijata za obrazovanje. 
 
Kad je reč o socijalistima, očekuje se da potpredsednik Pokrajinske vlade ostane iz redova ove stranke, te da dobiju/zadrže poziciju u Edukativnom centru za obuke u profesionalnim i radnim veštinama. Njima će se, nezvanično, ustupiti i Zavod za urbanizam Vojvodine i Informativni centar za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju.
  • VladaN

    29.10.2020 11:08
    Šta će pametno...
    ... sada da odrecituje gospodin muljator, pardon, pesnik.
  • Doktor nauka

    29.10.2020 10:58
    Sramota za Vojvodinu ili Grad da lik poput Baste moze da upravlja resorom za sport i omladinu. Ko ga odlikovao na tu poziciju? Skupstina ce usvojiti predlog ali odakle vam ta ideja? Zar ne postoje strucni ljudi? Znam da ih ima, poznajemo ih! Deca ce poceti da izbegavaju fakultet kada vide da mogu da plate diplomu i postanu diplomate, zvanicnici, sekretari..
  • CaNe

    29.10.2020 10:41
    KONTINUITET
    U politici je najvažniji kontinuitet, posle odličnih rezultata pokrajine mnogi su se uplašili da će gopsodini Mirović preuzeti neku državnu funkciju. Na sreću Vojvođana on je ponuđenu funkciju ministra pravde odbio, između karijere i Vojvodine izabrao je srce.

    Njegov novi tim koliko možemo da vidimo je odličan, sve mladi školovani ljudi u najboljim poslovnim godinama sasvim dovoljno za početak i nadu da će Vojvodina nastaviti da se kreće ovim putem rasta i prosperiteta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti