FOTO, VIDEO: Gužva i redovi zbog opomena za porez na imovinu

Stotine Novosađana poslednjih dana pravi redove ispred Gradske poreske urpave i šalter sale Gradske kuće zbog dobijenih opomena za neplaćeni porez na imovinu za prethodni period, saznaje 021.rs.
FOTO, VIDEO: Gužva i redovi zbog opomena za porez na imovinu
Foto: 021.rs

Građani se uglavnom žale na opomene zbog toga što se navodi da duguju i po više desetina hiljada dinara, ne samo za ovu godinu, nego i prethodne godine.

Novosađani sa kojima je 021.rs pričao, navode da nisu ni znali da duguju za porez, ali sumnjaju da podaci u Poreskoj upravi nisu tačni i zbog toga su nezadovoljni. S druge strane, pojedini opet imaju sve uplatnice iz prethodnih godina i očekuju da se sve razjasni kada pokažu da su redovno plaćali, ali opet imaju primedbe na to je Grad ovu akciju opominjanja preduzeo u vreme rasta novog talasa korona virusa i uopšte epidemije, kada ne bi trebalo da bude gužvi.

U Gradskoj upravi nisu odgovorili na pitanja 021.rs o redovima koji se stvaraju poslednjih sedam dana.

Podsetimo da je pre skoro mesec dana gradonačelnik Miloš Vučević za 021.rs naveo da Gradu firme i građani duguju dve milijarde dinara i da će zato pokrenuti akciju naplate dugova, jer se radi o samo manjem delu neplatiša i da velika većina redovno plaća porez na imovinu.

Tada je najavljeno da će tokom oktobra na adrese stići obaveštenje Gradske poreske uprave koliko građani duguju za porez na imovinu i do kada je rok da plate, a ukoliko u roku od najduže pet dana ne plate dug, stižu opomene. Za 021.rs je tada rečeno da ukoliko građani ne plate ni nakon opomene biće pokrenuta prinudna naplata.

Sadržaj je podržan od strane organizacije The European Endowment for Democracy (EED).

  • Rakovac

    17.11.2020 08:56
    Dug
    Dug za 10 godina 50.000 dinara . Ima li neko iskustva sa otpisom kamate i da libje tacno da moze 50% da se otpise. Kolika bi kamata bila na ovaj iznos za deset g. G lav nica se uvecavala godisnje po 5000 din.
  • Halion

    13.11.2020 00:56
    Citam komentare i urlam od smeha i slatke, slatke ironije. Sad vam se ne placa porez, a stanodavci? A jaki ste bili frilenserima da solite pamet kako porez mora da se plati? Ajde molim vas, porez se plaća u svakoj normalnoj državi na svetu, regulišite to malo ;)))
  • ns

    06.11.2020 20:41
    nesposobnost + bahatost
    Pre nekoliko godina kad je poreska preuzela podatke iz informatike, dobili smo rešenje o porezu na kuću sa netačnim podatkom o vlasništvu i podneli žalbu. Par puta se raspitivali o predmetu i rekli nam da nije rešeno da čekamo. Sad stiže opomena bez podataka uopšte za koju je to imovinu dug, za koji je to period ... Kako su uopšte došli do te cifre? Nikakvo rešenje, opomenu posle te žalbe nismo dobili a prošlo je 7,8 mozda i više godina. Nemam ništa protiv plaćanja poreza ali valjda treba da dobijem rešenje sa iznosom prema ispravnim podacima. Dokle ide bahatost i nesposobnost ove vlasti? Toliko besposličara po JP, komunalne policije koja niko ne zna čemu služi, a ovde u poreskoj nema ko da uradi posao koji će doneti pare u državnu kasu. Ova akcija slanja opomena bez osnova je čisto siledžistvo i nasilje nad građanima. Stvarno ste najgora vlast do sad, uspeli ste da nadmašite prilično jaku konkurenciju pre vas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti