Čanak jedini poslanik opozicije koji je predsednik skupštinskog odbora, pogledajte ko su ostali

Skupština Vojvodine formirala je svoje odbore i imenovala predsednike i članove ovih tela.
Čanak jedini poslanik opozicije koji je predsednik skupštinskog odbora, pogledajte ko su ostali
Foto: 021.rs
Postoji ukupno 19 odbora, a svaki ima predsednika i 10 članova. Odbori kao stalna radna tela se formiraju radi razmatranja i pretresanja pitanja iz nadležnosti Skupštine, predlaganja akata, sagledavanja stanja u određenim oblastima, ali i obavljanja drugih poslova. 
 
Jedini poslanik opozicije koji se nalazi na čelu nekog odbora u Skupštini Vojvodine je Nenad Čanak iz Vojvođanskog fronta. Prvi čovek Lige socijaldemokrata Vojvodine predsednik je Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju. 
 
Na čelu Odbora za pitanja ustavno-pravnog položaja Vojvodine nalazi se predsednik Skupštine Ištvan Pastor iz Saveza vojvođanskih Mađara, a Laslo Čikoš iz iste stranke je predsednik Odbora za nacionalnu ravnopravnost.
 
Za predsednika Odbora za saradnju sa odborima Narodne skupšine imenovan je Vladislav Živanović iz Pokreta obnove Kraljevine Srbije, dok je u Odboru za propise prvi Saša Levnajić iz Srpske napredne stranke. 
 
Predsednica Odbora za privredu je Željka Milošević iz Socijalističke partije Srbije, a na čelu Odbora za poljoprivredu je naprednjak Milan Garašević
 
Naprednjaci Ljubodrag Mišćević i Predrag Ginculj predsednici su Odbora za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu životne sredine, odnosno Odbora za budžet i finansije. 
 
Za predsednicu Odbora za obrazovanje i nauku imenovana je Stanislava Hrnjak iz SNS, a njen stranački kolega Uroš Bajić je predsednik Odbora za omladinu i sport. 
 
Socijalista Goran Latković je predsednik Odbora za zdravstvenu, socijalnu politiku, rad, demografsku politiku i društvenu brigu u o deci. Naprednjak Milan Subotin je predsednik Odbora za kulturu i javno informisanje.
 
Poslanica SNS Dejana Krsmanović je predsednica Odbora za predstavke i predloge, a njena partijska koleginica Nika Petrović je predsednica Odbora za organizaciju uprave i lokalnu samoupravu.
 
Naprednjak Borislav Antonić je na čelu Odbora za utvrđivanje istovetnosti pokrajinskih propisa na jezicima u službenoj upotrebi. Odbor za bezbednost vodiće Aleksandar Đedovac iz SNS. Članica SNS Latinka Vasiljković imenovana je za predsednicu Odbora za ravnopravnost polova.
 
Na sajtu Skupštine se navodi i da je predsednik Odbora za administrativna i mandatna pitanja Milan Vlaisaljević iz SNS.
 
A ko su sve članovi odbora Skupštine Vojvodine možete da pogledate na OVOM LINKU.
  • s

    05.11.2020 08:04
    s
    Ne radi to Čanak zbog sebe, već zbog preduzeće.
    Lepa Brena za četiri osobe.
  • Sale NS

    04.11.2020 21:56
    @Filip
    Da, da Čeda, a još pre Čović. Kažem ja, slovo Č je Čudo.
  • Bojkot

    04.11.2020 20:59
    Samo što Čanak nije opozicija... BOJKOT!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti