Korona u novosadskim školama i obdaništima: Zaraženo 30 vaspitačica i 31 srednjoškolac

U obrazovnim ustanovama u Novom Sadu zaražena je 101 osoba, od čega je 58 zaposlenih.
Korona u novosadskim školama i obdaništima: Zaraženo 30 vaspitačica i 31 srednjoškolac
Foto: 021.rs
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević naveo je da u osnovnim školama u gradu ima 19 zaposlenih, što nastavnika, što radnika iz administracije, koji su zaraženi korona virusom. Kada su u pitanju učenici, identifikovano je osam slučajeva zaraze.
 
U srednjim školama inficirano je devet zaposlenih, ali i 31 srednjoškolac.
 
Trideset vaspitačica iz novosadskih obdaništa je zaraženo virusom, a Covid-19 ima i dvoje dece.
 
U Studentskom centru Novi Sad korona virusom su zaražena dva studenta.
 
Prema rečima direktora Doma zdravlja Veselina Bojata, postoji ozbiljan trend rasta broja građana koji se javljaju na pregled. Najveći broj zaraženih kaže da su bili na nekom veselju, svadbi, krštenju, dodajući da je malo onih koji se zaraze na radnom mestu, jer se tu poštuju mere. 
 
Podsetimo, u Novom Sadu trenutno ima 1.340 građana zaraženih korona virusom. Iz tog razloga je Gradski štab za vanredne situacije danas doneo nove mere za teritoriju Novog Sada, a o čemu se radi saznajte na OVOM LINKU.
  • Mozda

    08.11.2020 12:15
    Mozda
    @Ne verujem, Mozda niste razumeli, ali ne bi trebalo poslodavac da kaze, nego drzava da kaze zenama da ostanu kod kuce sa decom i da drzava obezbedi placanje tih mesec dana, kao sto je i u svim zemljama Evrope uradjeno. Takodje u tim zemljama se zdravstvenim radnicima i svima koji moraju na posao, placa novcani iznos za pomoc roditeljima ili ko zeli onda im se dodeli dadilja o trosku drzave. To nije velik novac, vise ce nas kostati lecenje na desetine ljudi, da ne pominjem umiranje. Ukoliko ima 100 evra za kurtu i murtu, trebalo bi da ima i za roditelje. Vanredna je situacija i drzava mora da resava konstrutivno probleme. Mogli su i konobarima, kuvarima i svima kojima je potrebno da daju novcanu pomoc. Sve to bi iznosilo manje novca nego sto ce kostati lecenje ljudi. Naravno ko zeli da radi i ko zeli da mu deca budu u skoli, taj neka radi.
  • Ne verujem

    07.11.2020 09:18
    Citam neke komentare i ne verujem!
    Pa da li stvarno mislite da poslodavac kaze zaposlenoj zeni idi kuci i cuvaj decu dobices platu i da li stvarno mislite da mi svi imamo opciju baba i deda?
    A vidim i da se zamislja da zena koja ,,ne radi" sedi kod kuce i kreativno se zabavlja sa decom!!!!
  • Marina

    07.11.2020 09:13
    Da li mislite da je ispostovano sto je javno rekao predsednik da jedan od roditelja ne radi ako imaju malu decu i oboje ne mogu da rade od kuce?! Nije. Ostavljeno je poslodavcu da proceni da li mu je radnik potreban i dobijete da potpisete dokument da Vi bas eto imate zelju da radite.
    Prosli put zatvorili skole i vrtice, babe i dede govorili da cuvamo i da ne idu deca kod njih (a neko ih i nema) ,a roditelja oba morala na posao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti