Gradnja luksuznog hotela na Čeratu menja urbanističke planove, ne zna se šta će biti sa proširenjem groblja

Predstavnici mađarskog investitora su prošlog petka sklopili ugovore o kupoprodaji parcela na Čeratskom bregu u Sremskim Karlovcima, što čini gradnju luksuznog hotela na padinama ovog brega sve izvesnijom.
Gradnja luksuznog hotela na Čeratu menja urbanističke planove, ne zna se šta će biti sa proširenjem groblja
Foto: 021.rs
Po rečima predsednika karlovačke opštine Aleksandra Stojkečića, investitor prvo planira da preduzme geo-mehaničko ispitivanje tla i, ukoliko rezultati pokažu da ta padina nije pogodna za gradnju, odustaće od posla, a avans koji su platili ostaće vlasnicima, piše Dnevnik.
 
"Reč je o investiciji vrednoj između 15 i 20 miliona evra, a hotel koji mađarski investitor planira tamo da izgradi treba da ima 110 soba, spa centar i vinske sadržaje", kaže Stojkečić.
 
Izgradnja hotela trebalo bi da traje dve do tri godine, a kada se otvori, u njemu bi zaposlenje moglo naći osamdesetak ljudi. Po planu, imaće dva ulaza, ekonomski s čeratske strane i glavni, do kojeg će se stizati putem čija je gradnja u planu na Dudari.
 
Obaveza opštine biće, napominje Stojkečić, da obezbedi komunalnu i putnu infrastrukturu do hotela. Ovo će zahtevati i određene izmene u urbanističkim planovima, budući da je važećim planom detaljne regulacije predviđeno proširenje Čeratskog groblja koje je, prema procenama karlovačkog javnog komunmalnog preduzeća "Belilo", neophodno proširiti jer u Karlovcima "uskoro neće biti mesta za sahranjivanje".
 
Planskim rešenjem formirano je 3.505 grobnih parcela i 23 parcele za zaslužne građane, odnosno istaknute ličnosti iz društveno-političkog i kultlurnog života Sremskih Karlovaca. Duž centralne aleje predviđena je izgradnja 144 rozarijuma za pohranjivanje urni sa posmrtnim ostacima.
  • Biljana

    13.11.2020 15:53
    Groblje
    A sta ce sa grobljem? Iselice grobove?!
  • NS

    13.11.2020 15:22
    Verovatno je taj plan za groblje donesen jos 70tih godina i naravno nikoga iz opstine nije bilo briga za to i evo bas sada kada dodje stranac sa milionima oni se setili plana iz tamo neke fioke.
    I treba da radite za 300€ mesecno i to je puno za takve!
  • pajo patak

    13.11.2020 15:13
    pa kada
    madjarski investitor pre 150 godina tu nije izgradio hotel neće ni sada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti