Ovo su novi zamenici pokrajinskih sekretara

Na 4. sednici Skupštine Vojvodine izabrani su zamenici pokrajinskih sekretara.
Ovo su novi zamenici pokrajinskih sekretara
Foto: 021.rs
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je u svom izlaganju predložio da se za zamenika pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu izabere Robert Otot, za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice Milan Kovačević, za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Goran Kaurić, za zdravstvo dr Olivera Ivanov, za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Armin Farkaš.
 
Dalje, da se za zamenika pokrajinskog sekretara za finansije izabere Aleksandra Radak, za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Radivoj Paroški, za urbanizam i zaštitu životne sredine Dušan Španović, za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost doc. dr Mirka Lukić Šarkanović, za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Zoran Tasić, za sport i omladinu Tatjana Ječmenica Jevtić i za privredu i turizam Palimir Tot.
 
Nakon kraće rasprave Mirovića sa predstavnicima Srpske radikalne stranke oko predloženih rešenja, svi predlozi za zamenike pokrajinskih sekretara su usvojeni sa preko 91 glasova za i predloženi kandidati su izabrani na nove funkcije.
 
Za zamenika generalnog sekretara Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine predložen je Boris Bajić, diplomirani pravnik master iz Novog Sada. On je izabran glasovima 85 poslanika, 5 poslanika je bilo protiv, nije bilo uzdržanih.
 
Takođe, raspravljalo se o završnom računu budžeta pokrajine od prošle godine, kao i izvršenju budžeta za period januar-septembar 2020. Na dnevnom redu bio je i predlog odluke o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa za 2020. godinu.
  • Ugo

    15.11.2020 04:43
    Sramota
    Bitno da mi ugostitelji sirimo koronu i da nas treba zatvarati ili polu-zatvarati.sve je ostalo mala maca ... izbori re izbori,ovaj doktor onaj doktor sve pametni ljudi,plate od budzeta,a privatni sektor puni budzet.nije komentar na temu,al nije mnogo toga ko sto bi trebalo biti.bole me... za njih ko sto njih bole za mene (nas).
  • Igg

    14.11.2020 17:37
    Strsno
    Samo kad su potrebni i zamenici, pomoćnici, sekretari,sekretarice itd.... samo narod sa se ojadi!!!
  • Stanoje

    14.11.2020 12:06
    @Milena

    Koliko sam ja pročitao na ovome portalu, nezapošljavaju se samo ćerke. Pokrajinski sekretar za zdravlje i predsednik pokrajinske vlade zaposlili su čitave familije u pokrajinske institucije i nikom ništa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti