U Novom Sadu juče više od 300 novozaraženih, virus ušao i u Dom u Veterniku

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je danas da je juče bio najgori dan u Novom Sadu i da je registrovano više od 300 inficiranih, a kako je saopšteno iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, virus korona ušao je i u Dom za decu i omladinu u Veterniku.
U Novom Sadu juče više od 300 novozaraženih, virus ušao i u Dom u Veterniku
Foto: Grad Novi Sad

“Kontrolišemo sprovođenje propisanih mera, ali poenta nije u kažnjavanju, već u tome da razumemo da samo od nas zavisi kako će se dalje razvijati situacija”, naglasio je gradonačelnik Vučević prilikom obilaska Doma za stare u Futogu.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Darija Kisić Tepavčević ocenila je da su gerontološki centri uvek važni za državu, a posebno sada kada je društvo suočeno sa ozbiljnom epidemijom.

“Sve naše aktivnosti stavljamo u službu suzbijanja daljeg širenja virusa. Znamo da osobe starije od 65 godina i hronični bolesnici imaju veću šansu da kod njih bolest izazove komplikacije. Iskustva zdravstveno razvijenih zemalja su pokazala da propusti u zaštiti Gerontoloških cenatra dovode do narušavanja celokupnih zdravstvenih sistema”, navela je Kisić Tepavčević.

Ona je rekla i da je u 62 ustanove u sistemu socijalne zaštite kod nas registrovan virus kod bar jednog korisnika ili zaposlenog, međutim, dodala je da je reč o sporadičnim slučajevima.

“Na vreme se reagovalo i sprečeno je širenje. To je suština u suočavanju sa epidemijom, a najvažnije je poštovanje propisanih preventivnih mera Kriznog štaba”, istakla je Darija Kisić Tepavčević.

Na dan 14.11.2020. godinе, u ustanovama socijalnе zaštitе i Domovima za smеštaj odraslih i starih, potvrđеno jе prisustvo virusa COVID – 19 kod 341 korisnika i 209 zaposlеnih, saopštilo je danas ovo ministarstvo.

Kako je navedeno, inficiranih ima u Domu za decu i omladinu Veternik i Dnеvnom boravku u Novom Sadu Doma za dеcu i omladinu omеtеnu u razvoju , Centru za socijalni rad u Novom Sadu, u Dečijem selu u Sremskoj Kamenici.

  • Sestra

    01.12.2020 00:03
    Pitanjr
    Molim da se istina kaze za stanje u domu u Veterniku
  • Milan

    15.11.2020 12:47
    @Ja
    Slazes da ne trepnes, ne bi da se bavim sa vama, imate vi vasa odgovorna tela. Ja sam samo komsija koji to vidi svakodnevno.
  • Hm...

    15.11.2020 12:39
    Drug treba da se useli u studentski dom, svi znamo šta to znači i kolika je to masa mladog sveta na jednom mestu...Kaže mi da su na lekarskim pregledima mnoge od njih njih odvajali sa strane jer su im našli da su oboleli od ovog virusa...Neki su imali simptome, a neki nisu imali baš nikakve...Razumem mlad svet, ali razumem i lekare i osoblje...Možete li proveriti informacije? Biće od koristi da se zna, ako ne nadležnima, onda narodu, koji će izdavati stanove budućim studentima...Hvala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti