Sve više pacijenata smešteno u Novom Sadu, otvorena još jedna kovid bolnica

U Kliničkom centru Vojvodine i Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leči 290 pacijenata, što je povećanje u odnosu na jučerašnji dan.
Sve više pacijenata smešteno u Novom Sadu, otvorena još jedna kovid bolnica
Foto: Marija Erdelji
Kako 021.rs saznaje, zbog sve većeg priliva pacijenata od danas je otvorena još jedna kovid bolnica - Klinika za ortopediju spremljena je za prijem obolelih od korona virusa. 
 
Osim Klinike za ortopediju, u Kliničkom centru Vojvodine obolele od kovida-19 primaju i Infektivna klinika, ali i klinike za rehabilitaciju, urologiju, plastičnu hirurgiju, maksilofacijalnu i abdominalnu hirurgiju. 
 
Broj pacijenata smeštenih u KCV i Vojnoj bolnici približava se rekordu od 28. jula, kada su 342 pacijenta bila na lečenju. 
 
U svih sedam klinika trenutno leži 277 pacijenata, dok se na respiratoru nalazi 18 osoba, što je za troje više nego u nedelju. U Vojnoj bolnici se danas leči 13 pacijenata, što je manje nego dan ranije, kada ih je bilo 16.
 
Iz KCV ni danas nisu saopštili da li je bilo preminulih pacijenata od korona virusa, što predstavlja višemesečnu praksu neiznošenja podataka o tome. 
 
Nasuprot tome, 021.rs je dobio nezvanične informacije da je bilo preminulih tokom vikenda. Prema našim izvorima, poslednjih dana je bilo nekoliko smrtnih slučajeva i uglavnom se radilo o starijim pacijentima koji su imali i druge bolesti.
  • Dt

    17.11.2020 07:41
    Gradska vlast nije sposobna da organizuje bas nista. Covid oboleli imaju samo jadnu respiratorni ambulantu sa do 8 nezainteresovanih lekara na preko stotinu što cekas ju više sati,. Ujutro u 7 se deli novi broj oko 60 a noćni brojevi jos nisu prosli. A lekari se satima igraju igricu na telefonima pored prepune čekaonici. Strasno. Treba sve ambulante da budu covid zbog ogromnog broja zarazenih pa da svako fobije na vreme pregled i terapiju... .
  • Perica

    16.11.2020 20:28
    Gozba pocinje
    Veceras svi na slavu kod gradonacelnika, da vas okade popovi i zastite od virusa. Dokle vise mislite da nas sve kolektivno pravite budalama, sa vasim manipulacijama nad nasim zdravljem?
  • Сремац

    16.11.2020 20:28
    Одговор Марку
    Имао сам осам дана температуру,диареју,малаксавост,изгубио чула укуса...три пута тестиран,негативан и на крају кад већ нисам могао да идем од изнемоглости упућен сам у КЦВ на Инфективну клинику.Дакле све ово се дешавало у Ковид амбуланти у Змај Огњена Вука.У Клиничком центру сам провео један дан у пријемном оделењу и завршио две недеље на интензивној у шок соби са тешком упалом плућа и шансама 50% да ћу преживети.Мој опоравак је трајао 19 дана у КЦВ,а да су ми у Дому здравља на време дали терапије,можда бих избегао ову голготу. Закључак је да се у неким амбулантама ради површно,док су у КЦВ на Инфективној изузетни професионалци.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.