U Novom Sadu se ne smanjuje broj novozaraženih, ipak bez novih kovid ambulanti

U kovid ambulanti na Novom naselju u utorak je pregledano još više građana nego dan ranije i cifra je prešla 700, zbog čega će biti dodata još jedna lekarska ekipa.
U Novom Sadu se ne smanjuje broj novozaraženih, ipak bez novih kovid ambulanti
Foto: 021.rs

Gradonačelnik Miloš Vučević kaže da je u protekla 24 sata registrovano 406 novozaraženih u Novom Sadu, što je samo za nekoliko slučajeva manje nego dan ranije. Poslednjih dana redovno se beleži više od 400 zaraženih dnevno, kao i sve veći broj pregleda.

Vučević kaže da će u ambulanti na Novom naselju biti dodata još jedna ekipa koje će raditi sa kovid pacijentima. Ranije je Dom zdravlja saopštio da u kovid ambulanti imaju 10 ekipa tokom dana i šest noću, uz pedijatriju i dve ordinacije koje primaju samo pacijente koji dolaze na kontrolu.

Kako je rekao, odlučeno je da za sada, ipak, ne bude otvaranja novih kovid ambulanti u Novom Sadu, jer je procenjeno da objekat na Novom naselju može da pokrije sve slučajeve, uz laboratoriju i rendgen. Navodi i da građani moraju biti svesni da se 700 pacijenata ne može pregledati za sat vremena. Najavio je i da će u ambulantu na Novom naselju danas stići još jedan mobilni rendgen od RFZO, kako ne bi bilo prekida snimanja zbog neophodnih pauza u radu mašina na svakih nekoliko sati.

Gradonačelnik je ponovio apel građanima da se pridržavaju epidemioloških mera, a istovremeno izrazio bojazan da će sada, zbog oštrijih mera, doći do stabilizacije i pada broja novih slučajeva od 1. decembra, ali da će već posle Svetog Nikole i drugih slava ponovo doći do skoka.

  • nikola

    18.11.2020 17:33
    G-din Bojat i gradski oci NECE da otvore dodatne Covid ambulante!
    Ako bi se testiralo 1500 gradjana na dan bilo bi preko 1000 pozitivnih i verovatno preko 200 za bolnicu. A Novi Sad ne moze da primi toliko na bolnicko lecenje. Evidetno je da su medicinski radnici na kraju svojih mogucnosti i da KCV ne moze da primi jos mnogo bolesnih. Sajam se ne otvara, Interna Klinika u KCV ko zna kada ce se zavrsiti. Narod pamti. I izbori ce doci, kako kaze Precednik u Martu 2022. Doci ce i taj dan!
  • Dosadni ste

    18.11.2020 16:17
    Sedi kuci
    Jojjj kako ste naporni.Šta ste se uplšili, pa krenuli svi na testiranje , zato što vam je za dz. Sedi kuci, pij čaja sa medom , uzmi vitamina, skuvaj domaću supicu sa povrćem... Pa ne može test, ni da vam pokaže pravo stanje, tek nakon 4-7 dana ....a ko ima temp.i treba da ide kod dr...a ne vi iz DOSADE...TREBA DA CEKATE I 15 sati. Pravite gužvu i od vas, zaista bolesni, ne mogu da dodju na red... pa da radi 100 lekara samo za vas uplšene, malo je...
  • Neko

    18.11.2020 14:31
    Novi Sad prema beogradskom modelu računice broja stanovnika (grad i okolna naselja koja mu gravitiraju) ima 750.000 stanovnika.

    Jedna ambulanta nije dovoljna !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.