Planira se višespratnica na mestu izgorelog "Kontrasta", Partizanska ide u visinu

Sadašnji prizemni objekti u polovini Partizanske, kao i u manjim delovima Kisačke i Temerinske ulice, trebalo bi da budu zamenjeni zgradama od tri do četiri sprata.
Planira se višespratnica na mestu izgorelog "Kontrasta", Partizanska ide u visinu
Foto: 021.rs

Kako se navodi u Konceptualnom planu detaljne regulacije dela Salajke, južno od Partizanske ulice, koji je na javnom uvidu, planirano je da ovaj deo grada od 17 hektara doživi trasnformaciju. 

Tako će uz Partizansku, Kisačku i Temerinsku biti uglavnom poslovno komercijalni sadržaji uz stambeni prostor, dok će unutar bloka ostati porodične kuće uz zadržavanje vrtića, škole i poslovnog kompleksa u Hadži Đerinoj ulici, koji većim delom koristi JKP "Vodovod i kanlizacija".

Najviši objekti bi trebalo da se izgrade na mestu izgorele diskoteke "Kontrast" i okolnih magacina. Tu bi se nalazila stambeno-poslovna zgrada od pet etaža.
 
Uz nju, u delu Kisačke ulice ka nadvožnjaku i delu Partizanske bi sadašnje poslovne sadržaje zamenile stambene zgrade do tri sprata. U Partizanskoj će biti izgrađene dvospratnice prvenstveno namenjene poslovanju, a u delu Temerinske trospratnice sa istom namenom.
 
U Raškoj ulici, Radoja Domanovića i Karađorđevoj planiran je prostor za porodične kuće do jednog sprata. Za OŠ "Vuk Karadžić" i vrtić "Bambi" ostavlja se mogućnost proširenja i nadogradnje.

 

Ovaj plan dela Partizanske ulice sa okolinom se nalazi na javnom uvidu do 23. novembra i može se videti u prostorijama JP "Urbanizam" na Bulevaru cara Lazara i Mesnoj zajednici "Salajka" u Šajkaškoj 26, kao i na sajtu "Urbanizma" na ovom LINKU.

Primedbe na plan se mogu predati do 23. novembra Gradskoj upravi za urbanizam i građevinske poslove u Školskoj 3.

  • Trt

    23.11.2020 12:07
    @Kraj starog grada

    Zanimljivo kako su starosedeoci Novog Sada ostavili za sobom "trulež i memlu", a pola Srbije, Bosne i Crne Gore pohrlilo ovamo.

    Mogu sam da zamislim u kakvim ćumezima ste tamo tavorili kad su vam trulež i memla tako primamljiva destinacija.
  • Novosadjanka

    22.11.2020 22:05
    OŠ Vuk Karadžić
    Ne treba nam nadogradnja skole,nemojte nasoj deci uskracivati detinjstvo,nemojte uništavati tradiciju ove skole,nemojte uništiti njenu autentičnost.Svakako se razlikuje od drugih OŠ po NSu,ostavite njen dugogodišnji pecat
  • Kraj starog grada

    22.11.2020 18:26
    @Vlada
    Demokrate su unistile ovaj grad. Ne SNS, oni samo nastavljaju sta su zuti zapoceli ali nisu imali muda da to isprate. Sad je zutacima krivo sto se ti stanovi prodaju srbijancima koji nadiru u Novi Sad i koje boli ona stvar da li je tu tvoj deda ratovao, sadio, ili jbavo i sto te pare idu nekom bobosu u dzep. Mozes da kukas zbog ovih,onih ali u sustini nista neces promeniti.

    PS
    Uzivam u rusenju Novog Sada i svega sto ste ti i tvoji (starosedeoci-indijanci) smatrali za "lepo".
    Ostavili ste sebi u amanet trulez i memlu. Mozda bas zato sto ste takvi iznutra.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti