Novo kulturno naselje poziva mlade da "debatuju o svom problemu"

Mladi uzrasta od 18 do 25 imaju priliku da učestvuju na međunarodnom Erasmus+ projektu Debate Your issue (DYI), koji je namenjen zainteresovanima za dublje istraživanje tema kao što su mediji, liderstvo, migracija, klimatske promene, mobilnost, izgradnja zajednice, a koji žele da se oprobaju u aktivnom učešću u istima.
Novo kulturno naselje poziva mlade da "debatuju o svom problemu"
Foto: Printscreen
Kroz učešća na radionicama koje će voditi stručni i interesantni predavači iz navedenih oblasti, svi zainteresovani imaće priliku da, pored novih znanja i razvijanja debatnih veština, upoznaju vršnjake iz svoje okoline i partnerskih gradova, kao i da posete neke od partnerskih gradova projekta u sklopu debatnih takmičenja. 
 
U sklopu projekta "Debate Your Issue" u šest evropskih zemalja mladi uzrasta između 18 i 25 godina takmiče se u debatovanju na teme kao što su: mediji, liderstvo, migracija, klimatske promene, mobilnost, izgradnja zajednice i uloga Evropske unije. 
 
Pre samog takmičenja, oni će imati priliku da usavrše svoja znaja i veštine kroz debatne treninge, (online) predavanja o navedenim temama i dijaloge o projektu sa svojim vršnjacima, kao i da osmisle preporuke za sprovođenje njihovih ideja i inicijativa.
 
Ukoliko biste rado učestvovali u novoj avanturi, znate engleski jezik, smelo iznosite svoje mišljenje, imate malo slobodnog vremena tokom zime 2020. i proleća 2021. godine onda je "Debate Your Issue" prava prilika. Učešće u programu je besplatno, a prijavljeni će imati priliku da predstavljaju glasove svojih vršnjaka na debatnim takmičenjima u partnerskim zemljama i gradovima na projektu. 
 
Više detalja o projektu možete da pogledate na OVOM LINKU.
 
Partneri na projektu, osim Novog kulturnog naselja su: Gete institut iz Praga, Međunarodna omladinska debatna alumni asocijacija iz Litvanije - Viljnus, Nacionalna biblioteka Letonije iz Rige, Kolegijum istočne Evrope iz Vroclava u Poljskoj i Centar za digitalnu i medijsku pismenost “Mediawijs” iz Brisela. Projekat je podržan od strane Erasmus+ programa.
 
Za sva ostala pitanja, možete se obratiti na adresu novokulturnonaselje@gmail.com ili na broj telefona: 0642886636.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti