FOTO, VIDEO: U kovid ambulanti još veće gužve, ukinuti brojevi za čekanje

U ambulanti na Novom naselju danas su mnogo veće gužve, jer se više ne dele brojevi za čekanje u redu, saznaje 021.rs.
FOTO, VIDEO: U kovid ambulanti još veće gužve, ukinuti brojevi za čekanje
Foto: 021.rs

U ovoj ambulanti je u sredu ponovo bilo više od 700 pregleda. Bilo ih je 707, čime je nastavljen niz iz prethodnih nekoliko dana. Odluka da se prekine podela brojeva doneta je zbog neodgovornog ponašanja građana, kažu u Domu zdravlja.

Kako kažu, bilo je primetno da su mnogi građani uzimali broj i potom se nisu pojavili na pregledu, neki su uzimali po više brojeva, a neki dolazili kada prođe broj koji imaju i tada je dolazilo do svađa i problema.

- Iako se činilo da se podelom brojeva olakšava čekanje na pregled, ponašanje naših sugrađana pokazalo je da često dolazi do problema i zbog toga smo se vratili na redovan sistem. Kada neko dođe u ambulantu, pita ko je poslednji i potom čeka da posle tog pacijenta dođe na red - naveli su za 021.rs u Domu zdravlja.



Kako se uverio 021.rs, danas su u ambulanti primetno mnogo veće gužve, kako u čekaonicama, tako i ispred ambulante na Naselju. Neki građani negoduju što je ukinuta podela brojeva, drugi što nema još ambulanti. Neki od građana koji su i ranije dolazili u ambulantu, kažu da im se čini da tek sada ima više svađa i rasprava o tome ko je na redu.

Podsetimo da na Novom naselju radi 10 ekipa tokom dana i šest tokom noći, koje imaju na raspolaganju laboratoriju i dva rendgena, od kojih je jedan stigao u sredu. U kovid ambulanti rade i posebne ordinacije pedijatrije, kao i dve ordinacije za kontrolne preglede i javljanje pacijenata koji treba da prekinu izolaciju.

Sadržaj je podržan od strane organizacije The European Endowment for Democracy (EED).

  • Natasa

    28.11.2020 15:21
    Secam se sa tv,kinezi na pocetku pandemije,cekaju ispred bolnice u kilometarskoj koloni,sa razmakom od metar,mirni...cekaju satima...boluju od iste bolesti...a nas narod...
  • Nije

    21.11.2020 06:23
    Čudo
    Kroz korona krizu na površinu je isplivao pravi problem našeg društva. Godine zaglupljivanja naroda i teranja najboljih iz Srbije obija nam se o glavu. Partijski poslušnici nisu u stanju da naprave strategiju zaštite i lečenja ljudi a ovo malo čestitih jednostavno nije dovoljno. Srbija u svojoj istoriji nikada nije bila na zavidnom nivou po pitanju pismenosti, a danas smo na svetskom dnu. Isto je i po pitanju časti. Većina onih koji najviše pričaju o časnim primerima naših predaka danas se prodaju za sendvič i sitne privilegije. Zato na funkcijama imamo ljude koji nisu u stanju da sastave prosto proširenu rečenicu. Zdravstvo je samo jedan deo velike puzle u kojoj su svi delovi u katastrofalnom stanju.
  • ...

    21.11.2020 03:52
    Da li je uopste moguce negde otici i testirati se privatno, platiti i izbeci ovaj haos ? Ovo je suludo da bolestan covek ceka po 5+ sati Da dodje na red ili da rizikujes da se zarazis u tom haosu ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti