Direktorka KCV Edita Stokić: Sistem prenapregnut, dolazimo do maksimuma

U Kliničkom centru Vojvodine i Vojnoj bolnici u Novom Sadu danas se leči 335 pacijenata obolelih od kovida-19, što je osam više nego u četvrtak.
Direktorka KCV Edita Stokić: Sistem prenapregnut, dolazimo do maksimuma
Foto: Marija Erdelji

Direktorka Kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić izjavila je da su trenutno u toj zdravstvenoj ustanovi na lečenju 303 pacijenta obolela od kovida, od kojih je 18 na mehaničkoj ventilaciji.

U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu danas su 32 pacijenta i time je skoro popunjen kapacitet bolnice koja ima ukupno 35 kreveta.

Direktorka KCV je rekla i da je poslednjih nedelja došlo do porasta broja pacijenata kojima je potrebno bolničko lečenje sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom. Zbog toga je, kako je rekla, KCV bio prinuđen da proširuje kapacitete, te da su, osim Infektivne klinike, kovid pacijenti smešteni i na rehabilitaciji, ORL, abdominalnoj hirurgiji, urologiji i ortopediji.

"Sistem u KCV je prenapregnut i dolazimo do maksimuma. Prošle godine na ovaj dan potrošnja kiseonika je bila 12 puta manja nego što je bila juče", navela je Edita Stokić.

Dodajmo i da se, kako je za 021.rs potvrđeno u četvrtak, dva sprata Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici pripremaju da prime kovid pacijente.

  • Jasmina Tomić

    22.11.2020 12:42
    Čitam i ne verujem
    Ne mogu da verujem sta pišete. Radim u KCV i znam koliko se i uprava i zaposleni trude i koliko puta se na svim punktovima dezura dan za danom ako nam je neko od kolega pozitivan, a puno ih je....Usput se trudimo da vršimo , koliko god je moguće i preglede ambulantih pacijenata. Ovako nam je zato sto je dve trećine Srbije preko noći postali specijalisti svih oblasti, epidemiolozi, infektolozi, radiolozi, interniste....A ja iz iskustva znam da vi koji ste najgori na društvenim mrežama ste kao miševi kad ste pacijenti. Ostavljate komentare pod nekim nazivima da se ne zna ni ko ste. Ko god misli da mi ne radimo dobro evo daćemo vam mi nase dnevnice dezurstava koje vam bodu oci dođite i radite samo ono što možete, guraju pacijente i brinite ili samo pratite svaki korak bas koji radimo pa onda komentarisete. Ili ustanite kao nasi iz uprave u dva ujutru i dođite u KCV kad ih mi nazovemo i recite koje odeljenje sledece da se zatvori i koja bolest je najbezazlenija (a ni jedna nije za onog ko bas od te bolesti boluje -verujte), da bi se otvorilo novo covid odeljenje. I naravno niko ih nikad ne pohvali ni mi radnici, ni vi sa strane jer smo svi jako pametni kad treba kritikovao i kad mi ne odlučujemo. Hvala mnogima od vas na lažnim aplauzima i nadam se da vam mi kao nesposobni zdravstvo Srbije nikad nećemo trebati.
  • Ljiljana

    21.11.2020 19:16
    @Sremac
    Uredno ja radim u crvenoj zoni, od marta meseca. A Vas je dragi gospodine verovatno lecio anesteziolog, sestre sa interne i ostalih grana, dok su infektolozi i njihove sestre uredno isli na godisnji odmor. Vreme je da se i to naglasi
  • Сремац

    21.11.2020 18:33
    Ljiljana поцрвени мало
    Коментар са цинизмом и безобразлуком у недостатку памети саопшти и написа једна Љиљана.Као пацијент са дијагнозом Ковид 19 лечен сам 19 дана на Клиници за инфективне болести КЦВ Нови Сад и овакву дрскост у оцени запослених на овој клиници не могу дозволити да неко паушално оцењује.Све време мог лечења,готово сви који су били ангажовни у сменама од лекара до хигијеничарке су били изузетно коректни,професионално на високом нивоу,на готово никог немам реч примедбе.Зато,Љиљана,ваша неодмерена оцена запослених је неукусна и цинична..Отиђите недељу дана волонтирајте на Клиници за инфективне болести па се јавите коментаром .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.