Novi rekord u Novom Sadu - još 677 slučajeva korone

U Vojvodini je proteklog vikenda registrovano 2.117 novih slučajeva virusa korona, što je novi rekord.
Novi rekord u Novom Sadu - još 677 slučajeva korone
Foto: Marija Erdelji
Najveći porast zabeležen je u Novom Sadu gde je registrovano 677 novih slučajeva.
 
U svim opštinama registruju se visoki nivoi obolevanja. U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 15.651, ali Institut procenjuje da je taj broj daleko veći.
 
Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u Pokrajini kao vanrednu, sa daljom tendencijom pogoršanja.
 
Institut je ponovio svoju ocenu da je zdravstveni sistem u izuzetno teškoj situaciji.
 
"U ovom trenutku na teritoriji svih opština situacija se ocenjuje kao vanredna, osim u opštini Ada gde se situacija ocenjuje kao izrazito nepovoljna, na granici prelaska u vanrednu", navela je ova zdravstvena ustanova.
 
Institut za javno zdravlje Vojvodine apeluje na građane da se ponašaju odgovorno i preporučuje da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih.
  • Marko

    23.11.2020 12:56
    "Nije mi jasno, proletos je bila montažna bolnica. Situacija je bila mnogo bolja nego danas. Gde je sada tako neka bolnica kao što je Arena u BG?"

    Iskreno, mislim da je to tada bilo malo iz prekomerne predostrožnosti, malo iz marketinga, ali da nas tek čeka katastrofalna situacija u skoroj budućnosti jer brojke tek sad rastu. Bolnica gde je moj dobar prijatelj infektolog imao je već oko 100 pacijenata sa koronom, pitao sam ga šta će biti kada bude duplo toliko. To duplo se i desilo, za samo jedan vikend. Nadam se da se neće obistiniti te slutnje, ali dobre su šanse da nam se i te priručne bolnice napune, a ni onda se mnogi neće dozvati pameti, čini mi se.
  • pajo patak

    23.11.2020 12:49
    drugi put pitanje za filozofe
    i humaniste:
    osim obezbeđenja i spremačica hoće li vaše mame i sestre raditi na sajmu i SPENSU ?
  • skafander

    23.11.2020 11:30
    svi hronično oboleli koje su firme terale da rade pod ovolikom opasnosti od zaražavanja imaju pravo da tuže poslodavce ako se zaraze jer bi trebalo da svakom firma obezbedi rad u skafanderu, gas masku i totalnu dekontaminaciju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti