U jeku talasa korone - sednica Skupštine grada

Iako se u Novom Sadu svakog dana beleži veliki broj novozaraženih korona virusom, gradska administracija i vlast nastavljaju da rade. Tako je za petak, 27. novembar, zakazana sednica Skupštine grada, na kojoj će se pretežno razmatrati izveštaji o budžetu i radu javnih preduzeća u prvih devet meseci ove godine.
U jeku talasa korone - sednica Skupštine grada
Foto: 021.rs
Izveštaji koji idu pred odbornike pokazuju da se budžet redovno puni i da nema većih problema, te da je sve na oko 70 odsto realizacije za dve trećine godine. To je i očekivano znajući da je nedavno bio i rebalans gradske kase, kada je gradska vlast preraspodelila sredstva, neke poslove obrisala, a neke dodala u budžetske stavke. 
 
Kod većine javnih preduzeća beleže se manji prihodi, što je posledica vanrednog stanja i epidemije, a najkritičnija situacija je sa Gradskim saobraćajnim preduzećem.
 
Osim toga što će se razmatrati ovi izveštaji, odbornici bi usred novog talasa Covid-19 trebalo da donesu odluke o izradi sedam urbanističkih planova, konstatuju ostavku odbornika SNS-a Daneta Baste koji je sada član Pokrajinske vlade, kao i da donesu niz manjih odluka o tehničko-pravnim izmenama postojećih odluka o taksi prevozu i dodeli gradskih socijalnih stanova.
 
Na dnevnom redu je i usvajanje izveštaja o zdrastvenom stanju u gradu za prošlu godinu, izbor Štaba za vanredne situacije Novog Sada, raspisivanje konkursa za direktora Spensa i nekoliko kadrovskih izmena po gradskim ustanovama, uglavnom imenovanja članova odbora iz redova zaposlenih.
 
Sednica lokalnog parlamenta će se održati u Skupštini Vojvodine, gde se sednice održavaju od izbijanja epidemije, zbog boljih uslova za poštovanje epidemioloških mera.
  • NS

    24.11.2020 09:14
    Ako su zaposleni pokrajinski poslanici dobijaju 44.000 a narodni poslanici paušal od 30.000.
    Određen broj njih koji je nezaposlen (mali broj, uglavnom iz unutrašnjosti Vojvodine) zasniva radni odnos dok mu traje mandat i onda pored tih 44.000 dobija i platu. Ali to ne daju ovima iz NS koji već rade. Na to bude i dodatak od 2.570 din po sednici, bilo ih je 15 u 2019. Isti iznos je i za članove komisija, to sad zavisi od komisije do komisije neka bude par puta godišnje a neka i dva puta mesečno. Sve u svemu oko 50.000 za pokrajinske i oko 40.000 za narodne poslanike. Mali broj ljudi ima pravo na stan, bukvalno pet od 250. Dobijaju se pare za gorivo za dolazak ali ono se i potroši pa tu malo mogu da uzmu. Eto vam iz prve ruke. Za nekoga ko je nezaposlen ili radi za malu platu ovo deluje ekstra, a nekome ko zarađuje dobro ovo deluje kao smejurija jer su male pare, a retki se probiju da dobiju mandat posle godina i godina rada, jedan od 1000.
  • Neo NSovac

    24.11.2020 07:19
    Idu praznici
    Treba dopuniti budžet sa dnevnicama od sednica. Ne kao u Evropi da se online održi nego oči u oči kako Bog zapoveda. Razumeće to corona i neće ih dirati.
  • Bahatost

    23.11.2020 23:57
    U jeku korone potpredsednica skupstine Vojvodine Maletic namesta svoju rodjenu sestru, isto Maletic, za pomocnika Sekretara za Urbanizam u Pokrajinskoj vladi.
    Zar ovo nije sukob interesa?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti