Odobreno 200 miliona dinara državne pomoći za GSP

Komisija za kontrolu državne pomoći odobrila je danas 200 miliona dinara državne pomoći GSP-u zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom virusa korona.
Odobreno 200 miliona dinara državne pomoći za GSP
Foto: 021.rs
Rešenjem se utvrđuje program ekonomskog oporavka preduzeća za čiju realizaciju se planiraju sredstva u budžetu Novog Sada za 2020. godinu. Ovo je zapravo već predviđena subvencija u budžetu Novog Sada čiji davalac je Gradska uprava za saobraćaj, a koja je čekala odobrenje Komisije. 
 
U izveštaju o poslovanju preduzeća navodi se da je u jednom periodu došlo do potpunog prekida prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju, ali i do rasta troškova, vezanih za nabavku zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava. I nakon ukidanja vanrednog stanja, prevoz putnika se odvijao u umanjenom obimu, navodi se u izveštaju.
 
Prema podacima dostavljenim Komisiji, opala je i prodaja svih vrsta markica za između 19 i 48 odsto. Ukupna prodaja opala je za 29 odsto u odnosu na isti period 2019. godine. Naglašeno je i da je u periodu obustave prevoza GSP prevozio i radnike iz medicinskih ustanova bez naknade. 
 
Dodela javnih sredstava vrši se na osnovu Nacrta odluke o Programu ekonomskog oporavka od nastale štete usled smanjenog prihoda kao posledice epidemije Covida-19 u Srbiji. 
  • Ns

    24.11.2020 14:57
    Joj joj
    Ne ekonomske cene pa politika pa ukidanje zona pa primanje lezilebovica itd.....a na terminalima nemaju cime ruke da operu vido svojim ocima
  • Joca

    24.11.2020 14:20
    Sramota
    a onaj kome ukradu presonalizovanu godisnju kartu mora ponovo da placa 5.375 dinara (uslugu prevoza od 5000 dinara i izradu pokazne karte od 375 dinara) iako ga imaju u sistemu i u evidenciji da je uslugu prevoza platio za godinu dana....kazu ne postoji odluka o izdavanju duplikata kartice

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti