FOTO, VIDEO: Ponovo sprečeno iseljenje porodice iz kuće u Veterniku

Prinudno iseljenje porodice Tatari iz njenog doma u Veterniku, koje je bilo zakazano za danas, ponovo je odloženo.
FOTO, VIDEO: Ponovo sprečeno iseljenje porodice iz kuće u Veterniku
Foto: 021.rs
Ispred kuće u Ulici Novosadski put 77 pojavio se izvršitelj Milan Uzelac, ali je konstatovao da trenutno nije moguće iseljenje jer za to nema uslova. Iseljenje je odloženo jer su se u objektu nalazila deca, osobe sa invaliditetom i životinje. 
 
 
Pored dvadesetak članova porodice Tatari, od kojih su devetoro deca, a u porodici ima i osoba sa invaliditetom, na licu mesta su se pojavili i građani u nameri da spreče izvršenje, kao i aktivisti Združene akcije "Krov nad glavom". Takođe, okupili su se i rođaci i komšije ove veterničke porodice.
 
 
Iseljenje porodice Tatari sa placa i iz kuće u kojoj žive od 1977. godine zakazano je jer su izgubili sudski spor koji su protiv njih vodili Slavica Arambašić, Đorđe Krivokuća i Vera Krivokuća kao naslednici Todora Krivokuće koji je 1993. godine to zemljište dobio od Vodoprivrednog preduzeća "Šajkaška" u postupku zamene za zemljište u Stepanovićevu. VP "Šajkaška" je vodila postupak protiv porodice Tatari i dobila je spor, a posle je sud presudio u korist novih vlasnika.
 
 
Tatarijevi tvrde da su presude donete na osnovu nezakonite preparcelizacije koju je uradio službenik "Šajkaške", a posle i sudski veštak. 
 
Podsetimo, prethodno je iseljenje pokušano 26. oktobra, kada je izvršitelj takođe odustao.
 
  • NS

    26.11.2020 17:45
    Sacu i ja da kupim stan necu da placam rate ,pa kad dodju da me izbace zovem ove aktiviste da me brane
  • Neo

    25.11.2020 09:40
    za našu decu
    za našu decu...oteti od drugih
  • Zebra

    24.11.2020 19:26
    Čija je to kuca? Jesu se uselili u tudju kuću? Treba čuti i drugu stranu priče... Sistem je truo! To je sigurno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti