FOTO: Nepoznate osobe ukrale polovinu tek zasađenih sadnica u Tolstojevoj ulici

Nepoznate osobe izvadile su i odnele više od polovine tek zasađenih sadnica u Tolstojevoj ulici, saopštilo je Gradsko zelenilo.
Naime, tokom prošle nedelje je počela realizacija projekta "Očuvanje i unapređenje zelenila u Tolstojevoj ulici", u okviru kog je planirana revitalizacija postojećeg zelenila i sadnja novog i to: 40 komada lišćarskog drveća, 957 komada sadnica šiblja, sadnja žive ograde, sadnja i uređenje cvetne gredice, rekonstrukcija travnjaka na površini od 865 m2, postavka metalnih stubića kako bi se zaštitio rekonstruisani travnjak. 
 
"Nakon sadnje žive ograde i šiblja, naši zaposleni su na terenu uočili da je više od polovine ovih sadnica izvađeno i odneto, najviše hibiskusa i fotinije", naveli su u Gradskom zelenilu.
 
 
Dodaju da se ovo dogodilo samo mesec dana nakon što je uništen tek rekonstruisan travnjak u ulici Prote Mihaljdžića, nakon čega je ponovo rekonstruisan i ponovo uništen nakon par dana.
 
 
U ovom preduzeću apeluju na građane da ne uništavaju zelenilo i ne čine ovakve stvari koje, pored toga što narušavaju izgled grada, spadaju u kategoriju krivičnog dela. 
  • Neo

    25.11.2020 11:03
    mozga bez
    sada bi rekao onu kletvu: Dabogda im se ruke osušile... ružno je da se kune ali kako drugačije sa bahatošću, lopovlukom, nekulturom...
  • jamajka

    24.11.2020 20:19
    krivično delo
    ...je krađa sadnica, kažu. Ispred moje zgrade neko poodavno izlomio mlade sadnice, mi stanari hteli da zasadimo, pisali godinama Gradskom zelenilu, molili da oni posade nešto - ništa. Još su nam naglasili da je i sadnja drveća krivično delo! Ko je ovde lud? Pa nismo hteli da sadimo baobab, nego neko drveće koje ne raste previsoko da ne bismo rizikovali da tokom oluje padne i ošteti nekom auto, ali ne smemo - to je krivično delo. Tako kažu.
  • dzungla

    24.11.2020 19:08
    Divljina

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti