Formirana nova Pokrajinska komisija za kapitalne investicije, praviće spisak projekata od posebnog značaja za Vojvodinu

Pokrajinska vlada formirala je Pokrajinsku komisiju za kapitalne investicije, koja je nova verzija Komisije za kapitalne investicije APV iz 2019. godine.
Formirana nova Pokrajinska komisija za kapitalne investicije, praviće spisak projekata od posebnog značaja za Vojvodinu
Foto: 021.rs
Ova komisija biće povremeno radno telo Pokrajinske vlade, sa malo širim ovlašćenjima i više zadataka u odnosu na prethodnu komisiju
 
Na čelu Pokrajinske komisije za kapitalne investicije nalaziće se Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, dok će njegova zamenica biti pokrajinska sekretarka za finansije Smiljka Jovanović.
 
Članovi komisije su sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić, sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić, sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić i sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić.
 
Sekretari iz ovih resora činili su i prethodnu komisiju.
 
Zadatak komisije je da usvaja listu kapitalnih projekata koji su ocenjeni kao uspešni i da osigurava usklađenost između različitih izvora finansiranja ovih projekata. Trebalo bi da izdaje naloge za racionalizaciju projekata, kao i da usvaja konačnu listu prioritetnih i spremnih kapitalnih projekata.
 
Komisija će prioritetne projekte predstavljati razvojnim partnerima, a određene će stavljati na listu projekata od posebnog značaja za Vojvodinu. Takvi projekti će se finansirati isključivo iz budžeta Pokrajine, navodi se u odluci Pokrajinske vlade.
  • gagi

    26.11.2020 14:57
    razvoj
    Vojvodina treba da formira poresku upravu
  • vrdnicanin stari

    26.11.2020 08:35
    pravda
    vrdnik u 21 veku nema vodu i kanalizaciju u bar 50% naselja!!!
    alo bre ljudi pa bebu ne mogu da okupam po 5 dana nornmalno vec je brisem vlaznim maramicama!!!
    zar je toliko tesko isprojektovati i dati sredstva i za to???
    dzaba nam hoteli sa 5* dzaba dajete pare za stazu zdravlja kad mi nemamo vodu danima!!!
  • F35

    25.11.2020 20:53
    Država tone a oni kao kapitalci spasioci.Neša peša prelazi u SNS a Smiljka počinje plate isplaćivati iz dva puta pošto ima potencijala...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti