Za jedan dan u Vojvodini još 1.755 novih slučajeva korone, prednjači Novi Sad

U Vojvodini je u prethodna 24 časa registrovano još 1.755 obolelih od virusa korona, a Institut za javno zdravlje Vojvodine epidemiološku situaciju u pokrajini i dalje ocenjuje kao vanrednu, sa daljom tendencijom pogoršanja.
Za jedan dan u Vojvodini još 1.755 novih slučajeva korone, prednjači Novi Sad
Foto: 021.rs
"U svim opštinama i dalje se registruju visoki nivoi obolevanja. Po broju novih slučajeva prednjače Novi Sad, Pančevo, Sremska Mitrovica i Kikinda, a potom Subotica i Sombor. Situacija je kritična posebno u Pančevu i Sremskoj Mitrovici", navodi ova zdravstvena ustanova.
 
U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 20.176. Institut procenjuje da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 7.470, potom slede Pančevo i Zrenjanin sa više od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.
 
"Zdravstveni sistem je u izuzetno teškoj situaciji, gotovo kritičnoj situaciji. Zaposleni u zdravstvu ulažu maksimalne napore da održe funkcionisanje sistema", kažu u Institutu.
 
Podsetimo da je i juče u Novom Sadu oboren rekord kada je u pitanju broj hospitalizovanih kovid pacijenata - u kovid bolnicama se leči njih 458. U Kliničkоm cеntru Vојvоdinе hospitalizovano je 335 pаciјenata, od kojih je 23 na repisatorima. U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leči 28 оbоlеlih оd korone, do se u Institutu za plućne bolesti nalazi 95 pacijenata.
  • Onomad

    26.11.2020 13:14
    Urgentni centar
    @Novosađanin @Dragan
    Da li ste bili skoro u Urgentnom centru? Ja jesam prošlog jula, kad nije bilo korone. Spašen život osobe od preko 80 godina, poseta u šok sobi na 15 minuta u skafanderu za posetioce, dezinfekcija pri ulasku i izlasku, razgovor sa lekarom, sve novo, moderno, funkcioniše, pod strogom higijenskom kontrolom. Bila sam i proletos usred korone u aprilu i maju.
    Slika je od pre dosta vremena. Pišem o onom što sam lično doživela, a ne videla na slici (ili na "tarabi"). Lakše je kritikovati, nego proveriti.
  • Novosađanin

    26.11.2020 11:09
    Urgentni centar
    Zna se koje gradio i ko je bio dir. Urgentnog centra u izgradnji i kasnije.Savršen tandem muž i supruga PAJTIĆ
  • Miloš

    26.11.2020 10:21
    Gotovi ste
    Zaustavljajte sve kupovine ruskog, turskog, kineskog ili bilo čijeg oružja, zaustavljajte pišljivi Beograd na vodi, zaustavljajte autoputeve i koridore, zaustavljajte pomoć migrantima, zaustavljajte gradnju glupog fudbalskog stadiona.Sav novac dajte ljudima koji su ostali bez posla zbog pandemije, malim preduzećima, BOLNICAMA, Domovima zdravlja i medicinskim radnicima, treba preživeti i opstati danas, puna su nam usta megalomanskih projekata i investicija, dajte ljudima da žive i prežive!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.