Radovi na izgradnji B i C bloka KCV počinju za oko mesec dana, potpisan ugovor

Konzorcijum "GH Holding" iz Ljubljane i Delta inženjering iz Beograda radiće rekonstrukciju i izgradnju B i C bloka Kliničkog centra Vojvodine, vrednu 28,5 miliona evra.
Radovi na izgradnji B i C bloka KCV počinju za oko mesec dana, potpisan ugovor
Foto: 021.rs
Radove finansira Evropska investiciona banka u sklopu šireg projekta dogradnje kliničkih centara u Srbiji, a posao je dodeljen na međunarodnom tenderu.
 
U novim blokovima, površine 33.275 kvadrata, biće ukupno 16 novih operacionih sala. U prizemlju će biti kompletna dijagnostika, odeljenje za sterilizaciju, laboratorija i nuklearna medicina, a blokovi će imati ukupno 10 liftova i četiri stepenišna jezgra.
 
Paralelno će se raditi rekonstrukcija Poliklinike i nabavljati nova oprema.
 
Ugovor za izgradnju potpisali su danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar i izvršni direktor "GH Holding" Gregor Jernejc, a radovi počinju u narednih mesec dana. Rok za završetak je 29 meseci.
 
kako će izgledati B i C blokovi Kliničkog centra Vojvodine saznajte OVDE.
  • Nikola

    29.11.2020 10:27
    A Interna Klinika? Kada ce se zavrsiti famozna rekonstrukcija? Ko je tu izvodjac radova?
  • Nikolica

    28.11.2020 15:12
    Cene
    Neka klinicki centar stavi na sajt cene po kojima rade izvodjaci, kvadrat i bilo sta drugo kosta duplo nego po poslovnim zgradama u gradu. Da nije kvalitetniji beton, blok, bolja armatura ?!
  • Trtoš

    27.11.2020 22:32
    Dakle, nastavak gradnje je moguć posle više od trideset godina, tj. radovi su stali s jogurt revolucijom. Ovako nam posle silnih obećanja o nastavku gradnje ostaje nam samo da mislimo u stilu - ne lipši magarče do zelene trave.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti