Zbog velikih količina, baštenski otpad će u Novom Sadu biti odnošen i u decembru

Iako je poslednji termin u jesenjoj akciji odnošenja baštenskog otpada 30. novembar, ekipe "Čistoće" će nastaviti sa ovim poslom i tokom decembra, budući da su količine baštenskog otpada daleko veće od predviđenih.
"Maksimalna količina biootpada predviđena programom rada naše službe je metar kubni po korisniku, ali u proteklom periodu na terenu je ta količina premašena i to je uzrokovalo kašnjenje od oko nedelju dana u odnosu na program. Primera radi, u četvrtak je iz svega sedam ulica u Kaću odneto više od 20 tona baštenskog otpada", navode u "Čistoći".
 
Ovo javno-komunalno preduzeće moli građane za razumevanje, pre svega stanovnika naselja sa individualnim tipom stanovanja, budući da su okolnosti dovele do ovog usporavanja akcije. 
 
"Sav baštenski otpad će biti odnet kako je predviđeno, prema prethodno najavljenom programu", zaključuju u "Čistoći".
  • jova limanac

    30.11.2020 07:37
    Letos uopšte nisu ni nosili, propao mi deo travnjaka ispred kuće na kojem su skoro dva meseca trulili džakovi, prolazila i inspekcija i fotkala, odnosili su redovan otpad koji je stajao pored, ali nisu ni pipnuli baštenski skoro dva meseca... I onda "nagomilalo se"...
  • Mojsije

    30.11.2020 06:10
    Ju ju
    Bolje da Cistoca azurira svoj sajt gde je raspored iznosenja otpada. Tamo se nista ne vidi.
  • telep

    29.11.2020 23:18
    Kako izmisljaju. Ove godine su promasili 10 termina za odnosenje. Tokom leta su dzakovi sa travom stojali 2 meseca ispred kuca po najvecoj toploti. Problem je sto ne idete redovno, preskacete termine i dzakovi se gomilaju. Ne moze covek da se osloni na vas. Ja ne volim da mi dzakovi stoje ispres kuce i iznosim ih napolje samo nedeljom uvece (ponedeljkom bi trebalo da ih odnesu) ali moraju da stoje stalno napolju jer ne postoji plan kada se odnosi, tj. postoji ali samo na papiru. Prodju kada hoce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti