U Novom Sadu za jedan dan registrovano 423 novoobolelih, zdravstveni sistem skoro kritičan

U Vojvodini je proteklog dana registrovano 1.317 novoobolelih od korone, dok je u Novom Sadu broj novoobolelih za jedan dan 423.
U Novom Sadu za jedan dan registrovano 423 novoobolelih, zdravstveni sistem skoro kritičan
Foto: Marija Erdelji
"Manji broj registrovanih slučajeva je posledica manjeg broja pacijenata koji su se juče javili lekaru i ne može se smatrati usporavanjem trenda obolevanja. U svim opštinama i dalje se registruju visoki nivoi obolevanja. Po broju novih slučajeva najveći broj je registrovan u Novom Sadu, ali Pančevu gde je registrovano 119 novih slučajeva. Situacija je kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Subotici i Sremskoj Mitrovici", navode u ovoj zdravstvenoj ustanovi.
 
U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 26.032. Institut procenjuje da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 8.900, potom sledi Pančevo sa više od 2.500, Zrenjanin sa više od 1.600 i potom Kikinda i Subotica sa više od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.
 
Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u pokrajini kao vanrednu, sa daljom tendencijom pogoršanja.
 
"Zdravstveni sistem je u izuzetno teškoj, gotovo kritičnoj situaciji. Zaposleni u zdravstvu ulažu maksimalne napore da održe funkcionisanje sistema", zaključuju u Institutu.
  • Đura

    30.11.2020 12:32
    Ljudi molite se Bogu. To je jedino što mogu da Vam posavetujem posle tragičnog iskustva sa zdravstvenim sistemom i smrti moga oca. Nemojte se nadati od sistema ničemu. Sistem nije pukao. Sistem ne postoji.
  • Sara

    30.11.2020 11:59
    ne verujte
    Moj antigenski test je bio negativan ali simptomi su bili: bolovi u misicima, temp 37,5C, glavobolja, bol u ocima, ledjima, redji suvi kasalj...posto sam zdr.radnik uradjen Pcr+. Da nisam zdr radnik ne znam da li bi me testirali. Koliko je takvih u populaciji?
  • Masa

    30.11.2020 11:30
    Virus Korona
    Svaka svesna majka, se priseca da kad naidju hladni dani, virusi nestaju.Cujete li avione nocu?Zvuce slicno!Kao kad se prase komarci!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti