FOTO: Na javnom uvidu plan dela Salajke severno od Partizanske ulice

Gradska uprava stavila je na rani javni uvid regulacioni plan dela Salajke severno od Partizanske ulice.
FOTO: Na javnom uvidu plan dela Salajke severno od Partizanske ulice
Foto: 021.rs

Kako se navodi u konceptualnom okviru plana, deo Salajke od 38 hektara, koji obuhvata prostor od Partizanske do Ulice Teodora Mandića, zadržao bi sadašnju podelu prostora.

Duž Partizanske, Temerinske i Sentandrejskog puta i dalje je u planu da budu izgrađeni objekti visine do dva sprata, koji bi služili kao "opšte gradski centri", dok će u Temerinskoj imati i uvučeni treći sprat.

Ovi objekti bi služili prvenstveno za poslovanje, ali i stanovanje. Najviši objekat u celom bloku bi bila stambena zgrada od pet etaža koju firma Galens uveliko zida na uglu Partizanske i Sentandrejskog puta i koja je u ranijem planu trebalo da ima dva sprata sa potkrovljem.

Unutar ovog bloka na Salajci i dalje ostaju prizemne kuće od jednog sprata sa potkrovljem namenjene za stanovanje.

Kada se pogleda ostatak plana koji je na ranom javnom uvidu, vidi se da se u Šajkaškoj ulici u njenom prvom delu ka Temerinskoj predviđa opštegradski sadržaj do dva sprata koji je, kao i u dosadašnjem planu, predviđen za poslovanje i stanovanje. Preostali deo ulice čine srednja škola, policijska stanica, sportski kompleks i drugi sadržaji koji tu već postoje.

Plan dela Salajke severno od Partizanske ulice se može pogledati u prostorijama Urbanizma i Mesnoj zajednici "Salajaka" u Šajkaškoj 26 ili na sajtu Urbanizma do 8. decembra.

Prigovori na plan se podnose Gradskoj upravi za urbanizam i građevinske poslove u Ulici Školska 3 do 8. decembra.  

  • Dragan

    04.01.2021 15:06
    Povećati spratnost
    U delu Podbare i u delu Salajke južno od pruge se dozvoljava Pr+4+Pk ge su ulice uzane i jako ružno izgleda. A u delu od Partizanske severno gde su ulice široke sa mogućnošću izgradnje uličnih parkinga travnjaka, biciklističkih staza i trotoara urbanisti ne dozvoljavaju veću spratnost. Pitam se zašto i koja su merila za takve odluke i ko je taj koji odlučuje o našem delu Salajke.
  • Milos

    03.12.2020 09:46
    Put ispod mosta
    Kada ce napraviti prolaz ispod temerinskog mosta Kao kod klisanskog i kackog mosta. Bolje to da uvrste u prioritet.
  • nema

    01.12.2020 13:35
    Salajčanin30.11.2020 • 15:00
    Salajka
    Znači i dalje živimo u starim oronulim kućama dok ste vi svoje izgradili, prodali i skućili se?! Dokle će gradjani Salajke biti crna rupa ovog grada?

    Ne nego da održavate svoje kuće, a ako ne možete prodajte ih. Dobićete dobru cenu , ima ljudi koji su spremni da plate ,da stanuju u delu grada u kojem neće biti zgrada, u kojem ima zelenila i parkinga .
    Verujte da će takvim delovima samo rasti cena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti