FOTO: Sa fasade zgrade u centru grada posmatra vas veliki "Dečak s jabukama"

Na fasadi stambene zgade u Šafarikovoj ulici, pored Reformatske hrišćanske crkve, Udruženje "Lančana reakcija" oslikala je veliki mural "Dečak s jabukama".
FOTO: Sa fasade zgrade u centru grada posmatra vas veliki "Dečak s jabukama"
Foto: 021.rs

Oslikavanje novog murala je trajalo nekoliko dana, a autori su Dejan Ivanović Wuper i Vuk Đurić Endo.

Na muralu dominira lik dečaka koji drži jabuke i gleda zbunjeno kao da pita: "Šta se ovde dešava?" Na muralu su nacrtani i pas, koji je simbol prijateljstva i vernosti, te jabuke koje predstavljaju zdravlje i planetu Zemlju, a u udruženju kažu da će svaki prolaznik pronaći svoje asocijacije.

Udruženje "Lančana reakcija" već druže vreme oslikava murale po Novom Sadu.

Oni su nastali kao reakcija na uklanjanje Remedovog murala "Jedina istina", koji je bio oslikan u Gimnazijskoj ulici i koji su prekrečili do sada nepoznati vandali i sada se tu nalazi mural "Srpska Atina", koji je kritikovan, što zbog mesta na kom je oslikan, što zbog načina na koji je to urađeno.

  • mm

    01.12.2020 17:08
    uzas
    murali su mi odvratni ruze grad
  • Vlada

    01.12.2020 17:00
    Olé
    Nešto lepo da se desi u mom nekada Novom Sadu, nekada lepom a sada nazadnom!
  • ‘Ajde više

    01.12.2020 16:54
    @svi raniji komentatori
    Hajde više, preteraste. Dajte pohvale, sjajan je mural!!! Svuda gde postoji povrśina trebalo bi oslikavati murale, obogaćuju pogled.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti