U Novom Sadu više od 9.200 zaraženih, u KCV rekordan broj kovid pacijenata

U Vojvodini su u protekla 24 časa registrovana 1.842 novoobolela od Covida19, dok je u Novom Sadu još 465 novozaraženih.
U Novom Sadu više od 9.200 zaraženih, u KCV rekordan broj kovid pacijenata
Foto: 021.rs
To je 79 novoobolelih više u Vojvodini nego što je registrovano dan ranije, a u Novom Sadu njih sedmoro više.
 
U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 28.559. Institut za javno zdravlje Vojvodine procenjuje da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 9.203, potom sledi Pančevo sa više od 2.800, Zrenjanin sa više od 1.700 i potom Kikinda i Subotica sa više od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.
 
Trenutno, u Kliničkоm cеntru Vојvоdinе sе lеči 405 obolelih od Covida19, od kojih je 27 njih na respiratorima. To je rekordan broj. Takođe, protekle noći je pregledan rekordan broj ljudi na Klinici za infektivne bolesti, oko stotinak njih, što je dvostruko više nego pre pet dana.
 
U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leče 32 pacijenta obolelih od korone.
 
U Institutu za plućne bolesti na lečenju je 100 obolelih od Covida19, dok je devetoro njih na respiratorima.
 
Тrеnutnо su u kоvid sistеmu: Klinikа zа infеktivnе bоlеsti, Klinikа zа mеdicinsku rеhаbilitаciјu, Klinikа zа аbdоminаlnu hirurgiјu, Klinikа zа urоlоgiјu, Klinikа zа plаstičnu hirurgiјu, Klinikа zа mаksilоfаciјаlnu hirurgiјu, Klinikа zа оtоrinоlаringоlоgiјu, Klinikа zа оrtоpоеdsku hirurgiјu i trаumаtоlоgiјu, Klinikа zа nеurоhirurgiјu, Klinikа zа vаskulаrnu hirurgiјu kао i Klinikа zа аnеstеziјu intеnzivnu tеrаpiјu i tеrаpiјu bоlа. 
 
Urgеntni cеntаr, Spеciјаlističkа pоliklinikа KCV i preostali hospitalni deo funkcionišu kао nоn kоvid јеdinicе.
 
U Kliničkom centru Vojvodine su za 021.rs potvrdili da od danas prijemno odeljenje za pacijente sa Covid19 nije više u Klinici za infektivne bolesti već na Klinici za rehabilitaciju, to je ulaz pored rampe sa Futoškog puta. Prijem je organizovan na u Rehabilitaciji kako pacijenti koji imaju upute iz domova zdravlja za preglede u kovid bolnicama ne bi morali da čekaju ispred na hladnom, a svaki dan ima sve više pacijenata.
 
Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u Vojvodini kao vanrednu, sa daljom tendencijom pogoršanja.
  • zongler

    02.12.2020 13:59
    Ne voli nas covek da nosi masku pa to ti je.
  • M

    02.12.2020 13:45
    Druga strana medalje
    Super, do novembra je prelezalo 80.000, sad ima 9200 registrovanih aktivnih, u prevodu 90.000 sa neregistrovanima, to je pola grada. U januaru krece pocetak kraja epidemije u nasem gradu, a vakcine ce biti potrebne samo starima koji se cuvaju jos od marta, kao i (ozbiljno) hronicno bolesnima.
  • x

    02.12.2020 13:22
    Koja je poenta kad idemo na posao krcatim autobusom i na poslu kontaktiramo sa ljudima gde se desava da svako ima nekog ko ima koronu, a neki to i precute? Necete nista uraditi dok ne uvedete vanredno stanje sa policijskim casom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti