VIDEO: Poslanica iz Novog Sada targetirala N1 i Novu kao "antisrpske medije" i "domaće izdajnike"

Poslanica Srpske napredne stranke Biljana Pantić Pilja je danas u Skupštini Srbije označila televizije N1 i Nova S kao "antisrpske", "domaće izdajnike" i "strane plaćenike".
Ona je tokom izlaganja navela da u "nezavisnim medijima N1 i Nova S, antisrpskim medijima nema trunke nezavisnosti" i da ih može "opisati samo jedna rečenica - domaći izdajnik, strani plaćenik".
 
 
Udruženje novinara Srbije (UNS) najoštrije osuđuje njene izjave i ističe da je vređanje medija neprihvatljivo, posebno u najvišem zakonodavnom telu, i smatra da je zaslužilo reakciju predsedavajućeg. UNS očekuje da se poslanica Pantić Pilja izvini zbog ovog napada na novinare, kao i da se Srpska napredna stranka ogradi od njene izjave.
 
UNS poziva učesnike u političkom životu kao i celokupnu javnost da civilizovano raspravljaju o sadržaja medija i da se, ako smatraju da su im prava ugrožena, obraćaju Savetu za štampu, sudovima časti udruženja novinara i regulatornim telima.
 
I Pokret slobodnih građana najoštrije je osudio današnji govor mržnje narodnih poslanika Srpske napredne stranke usmeren na nezavisne medije N1 i Nova S i na Srbijanku Turajlić osnivačicu i članicu Političkog saveta PSG.
 
Inače, Biljana Pantić Pilja je advokatica iz Novog Sada, nekada je bila predsednica Mesnog odobra Bistrica SNS. Narodna poslanica je od 2012. godine. 
 
Pantić Pilja se u biografiji navodi kao jedan od advokata koji radi u okviru Advokatske kancelarije "Vučević", porodične kancelarije gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.
 
Ona je inače u periodu od 2016. do 2020. bila kadar naprednjaka iz Novog Sada sa najvišim troškovima u Skupštini Srbije, te je za njen rad iz budžeta izdvojeno 8,1 milion dinara. Poslanica je i u novom sazivu skupštine.

Komentari 208

  • Rada

    10.01.2021 14:45
    Radikalska poslanica
    Stvarno me sramota sto uopste pripadam ovom narodu kad vidim ko ga sve predstavlja.Sve nabulozno, nepusmeno i nevadpitano.To potice od Vucuca jer se on isklhucivo sluzi takvim recnikom, a onda se ovi jadnici utrkuju.da ga oponasaju i da mu se uvlace do slepog creva.Tuzna je to slika Srbije.Pod hitno da se narod opameti i napusti radikale i njihov govor mrznje i govor primitivaca.
  • Rale

    26.12.2020 15:46
    Otuzno
    Svi koji drugacije misle su strani placenici.Veoma slicno onome "ako nisi sa nama onda si protiv nas".Zna se kroz istoriju ko je imao takav stav.
  • 65+

    16.12.2020 09:34
    Mlada poslanica. 37 godina i koliko radnog staza u politici ima? Plus pravnik. kuku leleeeee

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti