Završen tender za gradnju nekoliko sportskih i rekreativnih igrališta

Novosadska uprava je završila tender za gradnju nekoliko dečijih, sportskih i rekreativnih terena na više lokacija u gradu, saznaje 021.rs.
Završen tender za gradnju nekoliko sportskih i rekreativnih igrališta
Foto: 021.rs

Posao vredan 34.706.496 dinara sa PDV-om pripao je firmama Pejkom iz Beograda i Simkon iz Kragujevca koje su imale ispravnu ponudu za razliku od drugog ponuđača Graditelj NS iz Novog Sada i Lavaco iz Ljubljane, koji nisu imali propisanu dokumentaciju.

U tenderskoj dokumentaciji nije precizirano gde će se graditi ova igrališta i Uprava za građevinsko zemljište i inevsticije će o tome konačnu odluku doneti naknadno.

U opciji za Avantura park su lokacija na Štrandu, kao i u vrtić Vendi na Novom naselju ili dvorištu OŠ "Jožef Atila" na Telepu. Sportski tereni za basket sa podlogom od "tartana" dimenzija 14x17 metara bi se postavili u Stepanovićevu i na Podbari, odnosno na Detelinari u Ulici Stevana Divnina Babe. Za rekreaciono igralište "Aktiv" sa podlogom od "tartana" planirana je lokacija na Bulevaru Evrope tj. u Ulici Veselina Masleše. Rekreativna igrališta "Kinetik" su predviđena da budu u Ulici Stanoja Stanojevića ili na Bulevaru vojvode Stepe, zatim dva na Bulevaru Evrope tj. u Ulici Veselina Masleše i jedno u Limanskom parku.

Rok za gradnju igrališta je 120 kalendarskih dana, a kažimo da su firme Pejkom i Simkon pre nekoliko dana dobile i posao gradnje 10 dečijih igrališta i teretana na otvorenom u Novom Sadu u vrednosti od 49.907.580 dinara sa PDV-om i to nakon što je UGZI tri puta raspisao ovu nabavku, pošto prethodne nisu uspele jer se niko nije javljao kao ponuđač.

  • Dragan

    04.12.2020 13:49
    Ah
    I disadašnja igrališta zapuštena,to decu danas ne ibteresuje.Treba parkovi sa cvećem ,fontanama.Kakvo bre igralište.Izbrojte br dece na njima.
  • Александар

    04.12.2020 08:45
    @новосаџанка
    Господо драга,
    Свако приградско насеље има већи БДП од ваших елитних насеља из круга четворке, па је заиста крајње време да и ми почнемо да уживамо у цивилизацијдким тековинама као што су: канализација, асфалт, струја, спортски терени, школе, вртићи...
    Сељак са Парагова
  • Novosadjanka

    04.12.2020 00:15
    Uzas
    Tu je zato Stepanovicevo sa citavih 2.000 stanovnika, pa bilo koji kvart u Novom Sadu ima 10 x vise stanovnika i samim tim potrebe dece su vece. Koliko Stepanovcani plate poreza drzavi i gradu da im se ovako vraca na ustrb svih nas? Stvarno nije u redu sta radite s nasim novcima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti