Novosadski sajam ponovo postaje kovid bolnica

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković najavio je da će danas pokrenuti proceduru da se Novosadski sajam pretvori u privremenu kovid bolnicu.
Novosadski sajam ponovo postaje kovid bolnica
Foto: 021.rs

On nije precizirao kada će početi prijem pacijenata u ovoj bolnici, navodeći da su pokrenuli proces koji traje 48 sati kako bi se privremena bolnica na sajmu sredila. On kaže da su sadašnji bolnički kapaciteti preopterećeni.

"Svaki dan dolaze novi pacijenti i mi ćemo od danas aktivirati Novosadski sajam. Krenućemo u proceduru koja će zahtevati oko 48 sti da ga pripremimo. Ne želimo da dozvolimo da ijedan građanin ostane bez pomoći, ali i to ima svoje granice", naveo je Gojković za TV Prvu.

Podsetimo, u novosadskim bolnicama se trenutno leči  gotovo 540 pacijenata što je apsulutni rekord i za 200 pacijenta više nego u vrhuncu epidemijskog talasa u julu. U KCV-u je 11 klinika pretvoreno u kovid bolnice, a uz njih radi i Vojna bolnica, kao i deo Instituta za plućne bolesti.

Novosadski sajam se proletos koristio za prijem pacijenta lakše obolelih od Covida19, a tokom julskog talasa nije bilo potrebe da se pacijenti tu smeštaju.

Poslednjih nedelja, pokrajinski i gradski čelnici su navodili da će se Novosadski sajam aktivirati u roku od 48 sati ukoliko to bude potrebno, mada su uvek govorili i da je pitanje da li će biti dovoljno medicinskog i drugog osoblja za rad sa pacijentima u privremenoj bolnici jer su već opterećeni u redovnim bolnicama, a veliki broj zaposlenih je ili na bolovanju ili karantinu zbog Covida19.

  • LIMAN2

    03.12.2020 20:57
    ZAR COVID AMBULANTA
    Nije mogla biti u Master centra?
    Kada je i onako Jedina u gradu na toliki narod???
    Bar se nebi razboljevali od hladnoće!
  • korona

    03.12.2020 20:38
    novosadski fenomen
    lecenje, sta je to?
    koji su simptomi potrebni i za kojeg lekara?
    nedelju dana te NIKO ne "registruje", pa lepo zavrsis za tri dana U CRNOM DZAKU...neokupan, neobrijan, musav, zguzvan od MUKE i OCAJA...
    etika i moral su presli u srpsku "slagalicu"...tz. zdravstveni sistem se raspao, jos pre pandemije.
    ave AV, morituri te salutant!
    w.
  • Xr

    03.12.2020 17:30
    Za hmmm
    Zato što oni koji su bili pozitivni pre 10 dana tek sad im se pogoršava stanje. Meni žao onih jadnik što na ovoj hladnoći imaju upalu i temperaturu i stoje u redu 12 sati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti