Direktorka KCV-a: Ne znamo dokle će ovi kapaciteti koje stalno proširujemo biti dovoljni

Privremena bolnica na Novosadskom sajmu trebalo bi da počne da radi od subote.
Direktorka KCV-a: Ne znamo dokle će ovi kapaciteti koje stalno proširujemo biti dovoljni
Foto: 021.rs

U Kliničkom centru Vojvodine očekuju da sa Sajmom dobiju još 200 dodatnih mesta, dok gradonačelnik Miloš Vučević kaže da će biti 330 ležajeva.

Direktorka Kliničkog centra Vojvodine (KCV) Edita Stokić navodi da se poslednjih nekoliko nedelja rapidno povećao broj pacijenata, te da je ta ustanova postala popunjena, zbog čega je u kovid sistem prešla i Vojna bolnica u Petrovaradinu, ali i Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici. U svim bolnicama u Novom Sadu danas leže 523 kovid pacijenta, od kojih su 34 na respiratoru.

- Epidemiološka situacija se ne smiruje, još uvek je dramatična. Ne znamo dokle će ovi kapaciteti koje proširujemo iz dana u dan moći da opskrbe pacijente - ističe Stokić.

Ona je izjavila da otvaranje Sajma govori o tome da se na teritoriji Vojvodine neće desiti da neki pacijent ne dobije bolničke uslove, ako njegovo stanje to zahteva.

Gradonačelnik Miloš Vučević kaže da na Sajmu neće biti samo lakši slučajevi kao proletos, nego će tamo biti smešteni i oboleli sa srednje teškom kliničkom slikom, koji ne moraju na intenzivnu negu, ali im je neophodan nadzor lekara.

Kako je naveo, oprema u Hali 4 postavlja se od četvrtka uveče i to radi 50 vojnika Prve brigade kopnene vojske i 50 volontera. Sve će biti gotovo do subote ujutru, a bolnica sa oko 330 ležajeva počeće da radi kada KCV postavi svoju opremu. Gradonačelnik je dodao da će, ako bude bilo potrebno, brzo biti uređena i Master hala, pa bi tada bilo oko 550 novih mesta za smeštaj pacijenata.

  • /

    04.12.2020 22:46
    Hm
    činjenica je da je loše planirana struktura zapošljavanja i odobravanja specijalizacija, ali je takođe činjenica da su se ti psihijatri, dermatolozi, oftalmolozi ... odlično snašli u nevolji i odradili posao.
  • Seka Persa

    04.12.2020 20:14
    @Hm

    Deo si/ste u pravu.

    Ali infektolog ili anesteziolog izraste za četiri godine!

    Nije April u pitanju...nego sistemsko uništavanje zdravstvenog sistema započeto Slobom, a nastavljeno sa svakim drugim ko je imao tur u fotelji.

    (Ne goji se prase pred Božić, čak iako je odmrznuto, a ne sveže)
  • Hm

    04.12.2020 18:03
    Ali u aprilskom i oktobarskom roku nikoga niste poslali na specijalizaciju iz anestezije I infektivne. Sramota, a kako pacijente leče psihijatri, oftalmolozi I dermatolozi tako nam pacijenti i prolaze

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.