U Novom Sadu 10.754 kovid pozitivnih, oko 200 više nego juče

U Vojvodini je u protekla 24 časa registrovano 1.275 novoobolelih od Covida19, dok je u Novom Sadu ovaj virus ustanovljen kod još 397 osoba.
U Novom Sadu 10.754 kovid pozitivnih, oko 200 više nego juče
Foto: 021.rs
"U svim opštinama registruje se visoki nivoi obolevanja sa tendencijom stabilizacije. Po broju novih slučajeva najveći broj je registrovan u Novom Sadu. Situacija je i dalje kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici", navodi Institut za javno zdravlje Vojvodine.
 
U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 35.311, ali Institut procenjuje da je taj broj daleko veći. 
 
Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 10.754 (što je 223 više nego juče), potom sledi Pančevo sa više od 3.600, Zrenjanin sa više od 2.200, Subotica sa više od 2.000 i potom Kikinda i Bačka Palanka sa više od 1.200 registrovanih aktivnih slučajeva.
 
Institut i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u Vojvodini kao vanrednu, sa mogućom tendencijom stabilizacije u narednom periodu.
 
"Zdravstveni sistem je i dalje u izuzetno teškoj situaciji. Zaposleni u zdravstvu ulažu maksimalne napore da održe funkcionisanje sistema", zaključuje ova zdravstvena ustanova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti