Novosađani više od 1.200 puta prijavili da se krše mere

Komunalna milicija i inspekcija su za skoro tri nedelje kontrole primene epidemioloških mera obavile više od 6.700 nadzora u Novom Sadu, od kojih je petina kontrola bila na osnovu prijave građana, saznaje 021.rs.
Novosađani više od 1.200 puta prijavili da se krše mere
Foto: 021.rs

U kontrolisanom periodu prekršaji su zabeleženi u veoma malom broju slučajeva. 

U Gradskoj upravi za inspekcijske poslove za 021.rs kažu da su od 20. novembra do 8. decembra zaprimili ukupno 1.276 prijava građana, a komunalna milicija i komunalna inspekcija su imale ukupno 6.766 kontrola ugostiteljskih, trgovinskih i objekata koji priređuju igre na sreću.

U Gradskoj upravi navode da se ovde ubraja i 415 kontrola nošenja zaštitinih maski u taksijima, kao i 317 kontrola nošenja zaštitnih maski u autobusima GSP-a.

U ovih 18 dana registrovali su ukupno 46 prekršaja i isto toliko puta novčano sankcionisali prekršioce izdavanjem prekršajnih naloga. Ovde se radi o 12 prekršaja za nepoštovanje radnog vremena propisanog tokom epidemije zarazne bolesti, dva prekršaja za nenošenje maske unutar objekta i 32 prekršaja zbog nepoštovanja dnevnog i noćnog odmora.

  • g pen

    10.12.2020 07:16
    Malo. Posle cete cutati kada se desi nasilje u porodici, kradja, ubistvo... ovol je opo zasluzi. Drukaranje je nesto drugo. Eh, tipicno patriJotsko spinovanje koje su naucili od vodje.
  • xx

    10.12.2020 02:52
    Ako vas se sete za dan bezbednosti , sete , a ako ne nikom nista.
  • Milanče

    09.12.2020 16:46
    i pored zabrane
    Moj komšija student, malo, malo pa napravi žurku do posle ponoći. I nikom ništa. Društvo bez zaštite. Šire Koronu. A na telefon Komunalne policije se niko ne javlja. Automat kaže da je operater zauzet. Što bi on radio kad je u Komunalnu policiju primljen kao i svi ostali preko veze. cela naša Komunalna policija je zaposlena preko veze. Sve rođaci, šuraci, sestričine, braća, sestre, snajke i ostala mnogobrojna rodbina. Pa što da rade ne

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti