Naredne godine nastavak izgradnje reciklažnog dvorišta na deponiji u Novom Sadu

Čelnici Novog Sada naredne godine nastavljaju sa aktivnostima na izgradnji Regionalnog centra za upravljanje otpadom, zajedničke namere grada i okolnih opština - Bačke Palanke, Bačkog Petrovca, Beočina, Žablja, Srbobrana, Temerina i Vrbasa.
Naredne godine nastavak izgradnje reciklažnog dvorišta na deponiji u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Nakon usvajanja Regionalnog plana upravljanja otpadom, prelazi se na pripremu dokumentacije za prve radove. Za tu namenu Grad planira da izdvoji 124,8 miliona dinara, navodi se u planovima koji će se uskoro naći pred odbornicima Skupštine grada.
 
Nešto više od 24 miliona dinara koštaće izrada tehničke dokumentacije za upravljanje otpadom, tri miliona će koštati dobijanje svih potrebnih mišljenja i saglasnosti, dok će po pet miliona dinara koštati dokumentacija za izgradnju transfer-stanice i postrojenja za reciklažu građevinskog otpada.
 
Najveće ulaganje biće u radove na izgradnji dugoočekivanog reciklažnog dvorišta na gradskoj deponiji - 87,6 miliona dinara.
 
Sve ove aktivnosti deo su prve od ukupno tri faze koje uključuju izgradnju krajnjeg Regionalnog centra, a čija lokacija će najverovatnije biti tik uz gradsku deponiju u Novom Sadu. Transfer stanice planiraju se u Vrbasu, Srbobranu i Bačkoj Palanci, a s ovih lokacija otpad će se prevoziti na krajnju destinaciju - regionalnu deponiju.
 
Reciklažno dvorište biće postrojenje u kojem se odlaže sav otpad koji građani ne mogu da recikliraju (na primer: aparati, baterije, stari nameštaj i slično). Ukupno tri ovakva dvorišta nalazila bi se u Novom Sadu i po jedno u okolnim opštinama.
 
Pomenute opštine su se još 2010. godine opredelile za rešenje u vidu regionalnog centra za upravljanje otpadom, ali za ovu investiciju nikad nije opredeljen novac. Opštine će ovu investiciju finansirati delom iz svojih budžeta, a najviše uz pomoć Pokrajine, Republike, Evropske banke za obnovu i razvoj i Nemačke razvojne banke.
  • Čika

    15.12.2020 07:20
    I ja volim pozorište
    Ali ne u mojoj kući! To se lako može zaključiti iz komentara, ali bilo bi praktično i reći - GDE?
  • crux

    15.12.2020 07:14
    dokle
    viseee,Novosadjani ,Klisani izadjite blokirajte auto put,oterajte smetliste i Cistocu odavde dalekooo od nas, ovo nije politicko pitanje, ovo je pitanje zdravlja i buducnosti svih nas, pogotovo ljudi koji stanuju blizu, skandao i sramotno
  • Coravi Desk

    14.12.2020 21:28
    Pa pobogu.... zasto regionalna, pa unistice nam i ono malo lepog sto je ostalo....
    Pa bar da se izvlaci metan iz istih, kad ono corak....

    Jaoooo pa sta je svima vama, umesto da se organizuje poducavanje ljud u separaciji otpada kod kuce.

    Je li neko svestan da je grad tik uz deponiju???

    zadnji pozar na istoj umalo da nije postao regionalni, Posekli ste drvece koje je bilo koliko toliki filter za bar prasinu....

    A vi cete regionalni otpad da pravite.

    Ma ima da se od vas napravi regionalni otpad....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti