Profesorka književnosti iz Srbobrana Branislava Sekulić na čelu Muzeja savremene umetnosti Vojvodine

Branislava Sekulić, profesorka srpske književnosti i jezika iz Srbobrana, došla je na čelo Muzeja savremene umetnosti Vojvodine umesto dosadašnjeg direktora Radovana Jokića, slikara i profesora likovne kulture.
Oboje su kadar Socijalističke partije Srbije, a imenovanje je usledilo nakon što je Jokić podneo ostavku u MSUV i otišao za pomoćnika u Ministarstvo kulture i informisanja, u kabinet ministarke Maje Gojković. Njih dvoje su, kako je 021 pisao, dugogodišnji saradnici.
 
Pokrajinska vlada je 9. decembra Sekulićevu imenovala za vršioca dužnosti direktora MSUV i to na period od godinu dana.
 
Sekulićeva je rođena 1985. godine. U Srbobranu je bila članica opštinskog odbora SPS i sekretarka izvršnog odbora, a imala je i funkciju direktora lokalnog Doma kulture do početka 2019. godine.
 
Bila je aktivna u kampanji socijalista uoči izbora na lokalu, gde je SPS izašao u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom.
  • Kosta

    19.12.2020 12:18
    patetičnost
    A MSUV mu dodje nešto kao ustanova socijalne zaštite sa posebnim programom za unesrećene direktore. Adekvatno obrazovanje, poznavanje posla, istorije umetnosti, savremene umetničke prakse, iskustvo u muzejskom radu, ... kome je to više važno ako si član SPS-a i baš mnogo želiš da budeš, ni manje ni više nego pravo pa direktor Muzeja.
  • Doktor

    18.12.2020 19:05
    I
    Obrazovana,vaspitana,mlada ostala bez oba roditelja.Pokazala da ima sposobnost za rad u oblasti kulture i umetnosti.To sto dolazi iz Srbobrana je osvezenje za novosadsku intelektualnu sredinu.Zelim joj mnogo uspeha u buducem radu kao i ustanovi na cijem ce celu biti.
  • Milan

    17.12.2020 12:31
    Joj Srbistanu!
    Hocu li ikada za 30 g procitati da je neko dosao na celo necega, a da nije iz neke usr....partije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti