FOTO, VIDEO: I ove godine Ledena šuma u Dunavskom parku

Uprkos epidemiji Covida19 i najavi da će otići iz Dunavskog parka, manifestacija "Ledena šuma" će se održati i ove godine, doduše u smanjenom obimu i bez klizališta.
FOTO, VIDEO: I ove godine Ledena šuma u Dunavskom parku
Foto: 021.rs

Od četvrtka se u delu parka ka Muzeju Vojvodine postavlja bina i ukrasna rasveta po okolnim stablima, kao i u saletli.

.

Od četvrtka se u delu parka ka Muzeju Vojvodine postavlja bina i ukrasna rasveta po okolnim stablima, kao i u saletli.

Reporteri 021.rs su zatekli radnike kako postavljaju opremu, ali nigde nije bilo nikave oznake ko i zašto izvodi radove u parku.

U Gradskoj kući, kao i u Gradskom zelenilu, za 021.rs i posle više poziva nisu dali objašnjenje ko je dozvolio da se i pored strogih epidemioloških mera koje su na snazi dozvoli postavljanje bine i druge opreme u Dunavskom parku i organizuje ova manifestacija.

Na sajtu Ledene šume se može videti saopštenje da su zbog epidemije Covida19 otkazali program za ovu godinu u vidu klizališta i drugih sadržaja, ali da će u periodu od 18. do 31. decembra kulturno-zabavni program publici predstaviti preko svoje Fejsbuk stranice i zvaničnog Jutjub kanala.

"Izvođači koji su angažovani na programima će snimati svoje nastupe bez prisustva publike u tehnički opremljenom prostoru u parku a uvažavajući sva pravila, mere i propise upotrebe Dunavskog parka za koje smo pribavili dozvole i odobrenja", navodi se na sajtu.

Ledena šuma je saopštila i da će postaviti deo rasvete u Dunavskom parku.

Ova firma je letos dobila osam miliona dinara iz budžeta Grada za organizaciju manifestacije. Međutim, kako su za 021.rs naveli u "Ledenoj šumi", ta sredstva su vraćena u budžet grada jer planirana manifestacija neće biti održana, a ove aktivnosti će finansirati iz sopstvenih sredstava.

Podsetimo i da su prošle godine ekolozi pokrenuli pitanje opstanka ove manifestacije u zaštićenom prirodnom dobru i da je bilo reči da će se iseliti iz Dunavskog parka, ali kako se vidi, do toga nije došlo.

  • /

    20.12.2020 12:30
    /
    @Dragan M.
    svake godine /osim ove/ provedem par dana van srbije tako da mogu komentarisati mesta za montazna klizalista i frljnute lampe po drvecu.

    nije tako skupo kako neki misle a mora se makar malo pobeci od vaseg s.anja ovde
  • Robert

    19.12.2020 16:09
    Dunavski park
    Gospodo , prošetajte do parka , stavite masku i držite distancu , u čemu je problem???
    Park je prelep ,skromno ukrašen ali opet prelep prolazio sam kad su momci uključilivali i oduševio sam se a i sva deca koja su se tad zatekla.
  • Toza

    19.12.2020 11:55
    skupa budalastina
    Voleo bih da vidim fakturu grada, za zauzece zelene povrsine i dali je u skladu sa onim tarifama koje placaju ugostitelji tokom svake godine.
    Druga stvar je prioritet, mozemo da organizujemo i napravimo ledenu sumu a nismo kadri da napravimo bolnicu za nase sugradjane. Da bi rasteretili Klinicki centar vojvodine a resursi postoje, nema POLITICKE RACUNICE dok za ovakve budalastine ima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.