Sud poništio i drugu suspenziju apsolventa Pravnog fakulteta u Novom Sadu

Odeljenje Upravnog suda u Novom Sadu ukinulo je i drugu disciplinsku kaznu, kojom je student Pravnog fakulteta u Novom Sadu Stefan Karanović suspendovan na 36 meseci sa studija u toj ustanovi.
Sud poništio i drugu suspenziju apsolventa Pravnog fakulteta u Novom Sadu
Foto: 021
Prijavu protiv Karanovića su potpisala 44 profesora i asistenta Pravnog fakulteta, a Upravni sud je predmet vratio Pravnom fakultetu na ponovno odlučivanje.
 
Pravni fakultet je obavezan da Karanoviću nadoknadi i troškove upravnog spora, navodi se u presudi u koju je Beta imala uvid.
 
"Činjenica da je prema oceni suda, ne samo nezakonit akt dekana i komisije, već i neuredna prijava, koju su potpisala 44 profesora i asistenta Pravnog fakulteta, a ne može se objasniti drugačije sem teškom zloupotrebom službene dužnosti i samovlašćem, koji su udar na osnovne vrednosti koje garantuje domaće i međunarodno pravo", rekao je Karanović.
 
Dodao je da je spreman da prihvati "javno izvinjenje" od onih koji su potpisali prijavu protiv njega, ali je dodao da se ne radi samo o ličnom nivou.
 
"Tužilaštvo i policija moraju da se uključe hitno, jer je takvo postupanje pretnja po svakog građanina, studenta, roditelja i kalja ugled svakog od nas", kazao je Karanović.
 
On je najavio da će tražiti naknadu štete od 150.000 evra.
 
Stefan Karanović je suspendovan i izbačen sa fakulteta na 36 meseci, a fakultet je u više navrata odbio da mu izda potvrdu o položenim ispitima. Karanović je zbog toga upisao Pravni fakultet u Bosni i Hercegovini, gde je morao da započne studije ispočetka.
 
Karanović je ranije naveo da ga je Pravni fakultet suspendovao zbog sumnje da je on pisao tekstove koji su doveli taj fakultet u vezi sa kriminalom, a da su potom doneli i odluku da mu ne izdaju uverenje i ispisnicu.
 
Predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko krajem prošle godine u pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, tražila je da pomogne suspendovanom Karanoviću da dobije ispisnicu i uverenje o ispitima koje je položio i ocenila da je ponašanje fakulteta "neprimereno". Isto pismo Sonja Biserko je uputila i predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić i ministru prosvete Mladenu Šarčeviću.
  • Sudent021

    02.01.2022 10:20
    Asistent o kojem govore je Stefan Samardzic sa katedre za krivično pravo. Najbolji je asistent na fakultetu i što se tiče odnosa sa studentima i prenošenja znanja, kojeg očigledno ima. Jel treba da radi za 40 hiljada da bi raja bila zadovoljna? A ovi bivši studenti koji su morali da se ispisuju sa fakulteta zbog pojedinaca samo traže izgovore za svoju nesposobnost. Predavanja i ispiti su otvoreni za javnost pa se uverite kakvo je stanje i prestanite da pisete nebuloze.
  • Poreznik

    27.12.2020 23:37
    Asistent nije utajio!
    Platio je Stefan sve poreze, bez brige.
    A studentima se malo ko bavi koliko on.
    Koliko zavisti nedovrsenih ljudi...
    Za dobrim konjem se uvek prasin dize, a SS je vrhunski. Kad biste znali koliko su humanitrnih akcija podigli i zavrsili njegova aupruga i on. Smesni ste. Samo napred legendo!
  • Mica Maca

    27.12.2020 16:05
    Koji asistent je u pitanju?
    O kome asistentu pričate?

    Diplomirala sam na PF NS 2018. ali nisam upućena u to. Baš me zanima.

    Inače o fakultetu sve najgore. Kolege i koleginice sa generacije su bili dobri, i samo zbog njih volim taj period života.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti