FOTO: Novi antisemitski grafit u Novom Sadu - "judenfrei" i precrtana Davidova zvezda

Još jedan antisemitski grafit, ovaj put na bilbordu na ulazu u tunel Mosta slobode, sa sremske strane, prekrečen je danas.
Na bilbordu na kom je slika novosadske Sinagoge i poruka "Visit NS", nepoznata osoba ispisala je sprejom "judenfrei" i nacrtala precrtanu Davidovu zvezdu.
 
To je na svom profilu na društvenim mrežama objavio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
 
"Gradska vlast je odmah uklonila ove sramotne reči jer ne želimo i nećemo dozvoliti da neodgovorni pojedinci ruše ono što vekovima negujemo u našem gradu - poštovanje različitosti. Podsećam da su Srbi uz Jevreje i Rome narod koji je najviše propatio zbog anticivilizacijskih i rasističkih ideja nedavne prošlosti. Uveravam vas da će svaka poruka mržnje kao što je ovaj grafit biti obrisana, a počinioci će biti kažnjeni", istakao je Vučević u svojoj objavi uz osudu ovakvog ponašanja.
 
 
Podsetimo da je pre samo tri dana prekrečen antisemitski grafit u Čika Stevinoj 11 na Detelinari. Ovaj grafit mržnje sa porukom "Nazad u pećnicu" i precrtanom Davidovom zvezdom, pojavio se tokom jednog od najvećih jevrejskih praznika Hanuke.
 
Grafit mržnje su prekrečili aktivistkinje i aktivisti inicijative "Vidi, gari, ne može!" koju čine predstavnici nevladinih organizacija i opozicionih političkih stranaka, kao i javne ličnosti. Više OVDE.
  • Ma

    29.12.2020 13:52
    ovo
    Ma ovo je sramotno da se nacizam vraća u Srbiju.
    Gde je vest o uništenom spomeniku-grobnici.........GDEEEEEEEEEEE, sramota da bude ovu vlast kako se ophodi prema SRPSKIM NACISTIMA koje treba sve pohapsiti i dati im da ašove kamen, STOKA.
  • Провидно

    28.12.2020 14:09
    Пиши — бриши
  • Cbzdg

    27.12.2020 23:16
    Roditelji mora da su ponosni na svoja ceda sto ovako skrnave fasade.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti