Novi Sad uplatio 25 miliona dinara za lečenje bolesne dece u inostranstvu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar potpisali su Ugovor o dodeli pomoći Grada Novog Sada Budžetskom fondu za lečenje oboljenja koja se ne mogu lečiti u Srbiji.
Novi Sad uplatio 25 miliona dinara za lečenje bolesne dece u inostranstvu
Foto: Pixabay
Novi Sad će u taj fond ove godine uplatiti 25 miliona dinara, a to je suma veća od svih uplata koje su izdvajane iz budžeta Novog Sada u protekle četiri godine, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Novog Sada.
 
Budžetski fond je osnovan kako bi bila obezbeđena dodatna finansijska sredstva za lečenje pacijenata, za koje Republički fond za zdravstveno osiguranje ne može da obezbedi dovoljan iznos sredstava za lečenje od uplate doprinosa za obavezno zdravstveno osiguranje, dodaje se.
 
"Nastavljamo tradiciju da na kraju svake godine sa ministrom Lončarom potpisujemo Ugovor kojim deo sredstava koje kao Grad Novi Sad uštedimo, i to zahvaljujući između ostalog i odgovornosti i savesti građana, izdvajamo u državni fond za lečenje naše dece u inostranstvu. Od 2016. godine neprekidno traje ta saradnja sa Ministarstvom zdravlja, a iako je ovo bila teška godina za sve nas, i u ekonomskom i zdravstvenom smislu, uspeli smo da izdvojimo rekordnih 25 miliona dinara iz budžeta Grada. Verujem da ćemo nekim porodicama i mališanima pomoći i olakšati im lečenje, odnosno pružiti podršku da prebrode sve neprilike sa kojima se suočavaju", kazao je Vučević.
 
Prema njegovim rečima, u poslednje četiri godine Grad je uplatio u ovaj Fond 55 miliona dinara, a, kako kaže, drago mu je da vidi da se i druge opštine, kao i Pokrajina, pridružuju donacijama i da se "ta priča širi".
 
Ministar Zlatibor Lončar zahvalio se građanima Novog Sada što su i u ovog godini, uprkos pandemiji i njenim posledicama, nastavili tradiciju i pomogli Budžetskom fondu za lečenje oboljenja koja se ne mogu lečiti u Srbiji, navodi se u saopštenju.
  • ZarJe Bitno

    01.01.2021 13:29
    mazanje očiju
    Iz šupljeg u prazno...da li je iko čuo da je određeno dete (imenom i prezimenom) o trošku tog fonda otputovalo ne lečenje "tamo i tamo", zbog "toga i toga"? U redu, ne trebe ime i prezime, zbog povrede prava o zaštiti ličnih podataka, ali sve ostalo bi trebalo da se zna.
  • Nebojša

    30.12.2020 19:49
    Mora
    Mora Novi Sad da plati od poreza koje placamo, zato sto mu sef stranke i drzave daje Hrvatskoj 118 miliona dinara kao zahvalnost za Oluju, Bljesak i sve ostale zlocine, ucene, blokadu granice pre 2 godine,...
    Umesto da drzava resi to pitanje, on se bahati s nasim parama i otima se od gradova koji nemaju u svim ulicama ni kanalizaciju.
    A videli ste olan izrade kanalizacije, NIGDE VOJVODINE.
    Ova vlast je klasicna kanalizacija.
  • Marko

    30.12.2020 19:24
    Sns pljackasi
    a dodiku 20mil e..hrvatskoj 1 mil.e klintonovoj za kampanju 5 miliona

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti