U Vojvodini oko 32.000 obolelih od korona virusa

Institut za javno zdravlje Vojvodine saopštio je da su u prethodna 24 sata u pokrajini zabeležena 403 nova slučaja zaražavanja virusom korona.
U Vojvodini oko 32.000 obolelih od korona virusa
Foto: 021.rs

Ovo je nešto veći broj zaraženih nego dan ranije, kada je bilo 366 slučajeva, ali treba uzeti u obzir da zbog prazničnih dana ima manje testiranja. U Institutu epidemiološku situaciju ocenjuju kao vanrednu sa stabilizacijom trenda oboljevanja na visokom nivou, uz pad ukupnog broja tokom poslednje nedelje.

Najveći broj novooboleih u Vojvodini je i dalje u Novom Sadu i to je 119 slučajeva. U glavnom gradu pokrajine je ponovo zabeležen manji broj obolelih u jednom danu, s obzirom na to da je u subotu bilo 150. U petak je u Novom Sadu zabeleženo samo 50 novih slučajeva, te takođe tu treba uzeti u obzir manji broj testiranja zbog praznika.

Ipak, izvestan je pad broja novoobolelih, s obzirom na to da se u poslednjih desetak dana ne registruje više od 200 novozaraženih, dok je prethodnih nedelja znalo da bude i po više od 500 zaraženih u jednom danu.

Prema podacima Instituta broj registrovanih aktivnih slučajeva je 31.941, a najveći broj je Novom Sadu 8.651. Nakon toga sledi Zrenjanin sa više od 3.300 slučajeva, Pančevo sa više od 1.700, Bačka Palanka sa više od 1.600, Subotica i Kikinda sa više od 1.200.

Insitut navodi da je zdravstveni sistem i dalje u teškoj situaciji i da zaposleni u zdravstvu ulažu maksimalne napore da održe funkcionisanje sistema.

  • milicica

    04.01.2021 12:35
    nemate vi pojma
    Sela su vam zarazenabar 40-50 posto ali se ni ako se ljudi testiraju ne dobijaju rezultati a oni se seckaju i zarazavaju druge koji zavrse na respiratorima. U kuci kad testiranje pokaze da je osoba zarazena drugih recimo dvoje se i ne testiraju niti se trazi da se izoluju i ako ocekujete da se na taj nacin stekne imunitet ok ali sta ako ne bude tako jer nas kovid svaki dan iznenadjuje.Tesko nama sa kovidom ali i sa vama jer svaki dan je druga prica.
  • Ivana-Novi Sad.

    04.01.2021 11:21
    PCR test nije presudan u lečenju bolesti, najvažnije da se sve poklopi crp, d dimer, RTG ili CT pluća kao jetrene mere i ostale lab. rezultati. Uglavnom d dimer bude 100-300 kada neko ima coronu kao što je crp visok i jetrene mere+simptomi.


    PCR test nije baš tačan da bi se moglo osloniti na njega, ima slučajeva gde je 5puta negativan neko na coronu a u stvari ostali rezultati govore da ima coronu.
  • Rasplet

    04.01.2021 10:46
    Da li se naporom zdravstvenih radnika smatra to sto u kovid bolnicama dobijaju ogromne dodatke na platu a ne prilaze pacijentima, ne lece ih uopste ili cak daju i pogresnu terapiju??? Takav zlocin koji se sprovidi u KCV nije zabelezen u istoriji covecanstva!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti