U KCV vakcinisanje zaposlenih po planu, u domu zdravlja još uvek nije počelo

Vakcinacija zaposlenih u Kliničkom centru Vojvodine odvija se prema planu, a još uvek nije počela u Domu zdravlja "Novi Sad".
U KCV vakcinisanje zaposlenih po planu, u domu zdravlja još uvek nije počelo
Foto: 021.rs
Vakcinacija lekara, sestara i tehničara u KCV u toku je već nedelju dana, a oni dobijaju vakcinu protiv virusa korona kompanije Fajzer. Na spisku za vakcinaciju je ukupno 500 zaposlenih u jedinicama intenzivne terapije, u prijemno-trijažnim ambulantama i kovid centrima, kažu za 021 u Kliničkom centru Vojvodine.
 
"Vakcinacija protiče uredno po planu i kontinuirano će se nastaviti u skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja", navode za 021 u KCV, bez preciziranja da li će i kada biti organizovana vakcinacija za dodatan broj zaposlenih u ovom zdravstvenom centru.
 
Na pitanje 021.rs Domu zdravlja "Novi Sad" da li je u ovoj ustanovi počela vakcinacija, da li su sprovedene ankete i koliko će vakcina stići u ustanovu, u domu zdravlja kažu da vakcinacija zaposlenih i dalje nije počela.
 
"Čim počnemo sa imunizacijom, obavestićemo javnost", poručuju u DZNS.
 
Inače, prema uputstvima Batuta i Ministarstva zdravlja, domovi zdravlja bili su dužni da do kraja godine anketiraju zaposlene (jer je vakcinacija dobrovoljna), trebuju vakcine, pripreme se za postupak i da u međuvremenu čekaju dalje instrukcije nadležnih, uključujući stručnjake Torlaka.
 
Podsetimo, građani Srbije od juče imaju mogućnost da iskažu interesovanje za vakcinu protiv virusa korona OVDE.
  • COVID

    12.01.2021 20:48
    KCV
    Kada neko radi u KCV svaki dan tokom cele kovid krize, i pri tom je čak i rizična grupa ali zbog pandemije ne može da napusti radno mesto jer je ceo KCV kovid bolnica ......neko dobije nadoknadu i dodatak na platu a neko ne dobije ....ko to pravi razliku između zaposlenih,i ne samo razliku ..nego zaposleni postavi sebi pitanje ko me to omalovažava.... lupajte minuse slobodno ...ali pre toga razmislite....o onoj staroj zavadi pa vladaj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti